Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να μας παραδώσει την ευρω-έδρα η Εύα Καϊλή

Από την αμηχανία και τον δισταγμό του τελευταίου τετραμήνου στο κόψιμο κάθε γέφυρας με το κόμμα. Διεγράφη και από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να μας παραδώσει την ευρω-έδρα η Εύα Καϊλή

Να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να παραδώσει την ευρω-έδρα στο κόμμα καλεί η Χ. Τρικούπη την Εύα Καϊλή. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μάλιστα, σημειώνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει προ πολλού να μην συμπεριληφθεί η κ.Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη του κόμματος την χαρακτήριζαν “ειδική περίπτωση” και τη διαχώριζαν από εκείνη του Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρώντας σχεδόν βέβαιη την μελλοντική σύμπλευση της "με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη”.

Ο κ. Ανδρουλάκης ωστόσο δίστασε να την θέσει εκτός κόμματος, ακόμα και όταν η ευρωβουλευτής επιχείρησε ανοικτά να υποβαθμίσει την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ: “οι υποκλοπές είναι σύνηθες φαινόμενο και συμβαίνουν παντού”, είχε δηλώσει στα τέλη Ιουλίου, όταν ο κ. Ανδρουλάκης κινήθηκε νομικά για την απόπειρα παγίδευσης του με το Predator.

Aλλά και μετά, όπως σημείωσε ο κ. Μάντζος (στον Σκάι), "συνέπλευσε με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο ανήκει η ΝΔ) και το Μαξίμου” στην προσπάθεια να μην πάρει ευρωπαϊκή διάσταση η αποκάλυψη της παρακολούθησης από την ΕΥΠ και να μην γίνει αντικείμενο έρευνας από την ευρω-Εξεταστική Επιτροπή (PEGA).

Χρειάστηκε, τελικά, κατά τον κ. Μάντζο, “να ψάλλει παιάνες για το Κατάρ”, για να εκδηλωθεί η πρώτη αμήχανη διαφοροποίηση του κόμματος: “αυτά που είπε η κ. Καϊλή δεν εκφράζουν το κόμμα”, ήταν η λιτή δήλωση στα τέλη Νοεμβρίου, όταν η ευρωβουλευτής χαρακτήρισε, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

«Την καλούμε να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια”, ήταν η αναφορά του κ. Μάντζου.

Σημειώνεται ότι η κ .Καϊλή διεγράφη τόσο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όσο και από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v