Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίπτει εισηγήσεις για άμεσες κάλπες ο Μητσοτάκης

Τα μηνύματα στα μέλη της γαλάζιας Πολιτικής Επιτροπής. Πώς αντιδρά η κυβέρνηση στα δημοσιεύματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Τα «πραγματικά προβλήματα» της κοινωνίας και οι συνεχιζόμενες περιοδείες.

Απορρίπτει εισηγήσεις για άμεσες κάλπες ο Μητσοτάκης

Το σκηνικό άγριας σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια για άμεση προσφυγή στις κάλπες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των τελευταίων δημοσιευμάτων, με τον ίδιο πάντως να το αρνείται κατηγορηματικά, επιμένοντας στην εξαρχής θεσμική του θέση για εκλογές με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας.

Και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, άλλωστε, ήταν σαφής: «Εκλογές θα γίνουν, όπως έχω δεσμευτεί, στο τέλος της τετραετίας. Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές, οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει και αυτό εξακολουθεί να εκπέμπει προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό, παρά τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στη λαϊκή ετυμηγορία, δεδομένων των μεγάλων εμποδίων που βρίσκονται μπροστά, αλλά και της έντονης τοξικότητας που δείχνει να κυριαρχεί στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, απ’ όπου αναμένεται, πέραν του μηνύματος ενότητας και συσπείρωσης προς τη γαλάζια κομματική βάση, να τοποθετηθεί εκ νέου στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά και τις τελευταίες καταγγελίες μέσω του μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο.

Σταθερή θέση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση σε κάθε της πτυχή και έκφανση και από αυτήν θα κριθούν άπαντες, ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σύντομα θα διαλευκανθεί, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Ταυτόχρονα, τις επόμενες ώρες βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος των κακόβουλων λογισμικών, ώστε από εδώ και πέρα να εμποδιστούν αντίστοιχες περιπτώσεις όπως η σημερινή.  

«Ευφάνταστες αφηγήσεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην «πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο», που -όπως είπε- συσκοτίζουν και δεν διαφωτίζουν. Πάντως, ονομάτισε μόνο τον Κώστα Βαξεβάνη για το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, όχι όμως στο «Βήμα» ή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που επίσης προέβησαν σε καταγγελίες οι οποίες χρήζουν απάντησης και τα οποία έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, «μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης» και εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πέφτει στο κενό για άλλη μία φορά», στην προσπάθειά του «να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα». Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θέλει επ’ ουδενί μια μονοθεματική προεκλογική περίοδο, θα επιδιώξει στο μέτρο του δυνατού την αλλαγή ατζέντας. Το επιτελείο του κάνει λόγο σε «φυγή προς τα εμπρός», με ενασχόληση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας, όπως η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, με επόμενες την προσεχή Πέμπτη στην Άμφισσα και την επόμενη εβδομάδα στην Πάτρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v