Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις με προεκλογικό άρωμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεχίζει τις περιοδείες στην περιφέρεια. Η τακτοποίηση των εκκρεμών συντάξεων και η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Το στοίχημα με τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Κινήσεις με προεκλογικό άρωμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον απόηχο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει την ατζέντα στα θέματα της καθημερινότητας και συνεχίζει τις περιοδείες του στη χώρα. Σήμερα, ο πρωθυπουργός, σε μία ακόμα προεκλογική του κίνηση, θα επισκεφθεί την Πιερία και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επιδίωξή του είναι, ενώπιον των πολιτών, να προχωρά στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, με έμφαση στις προεκλογικές δεσμεύσεις που έγιναν πράξη, καθώς και στη σύγκριση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα.  

«Σταθερότητα και πρόοδος ή πισωγύρισμα και νέες περιπέτειες», είναι το δίλημμα το οποίο θα θέσει στους πολίτες, στους οποίους θα υπενθυμίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, αλλά παρ’ όλα αυτά «κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομία όρθια».  

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στην Πιερία θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Αιγίνιο και μετά θα επισκεφτεί πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα στον Κολινδρό. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Κατερίνη, όπου θα εγκαινιάσει τη Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και ακολούθως θα περπατήσει στο Κέντρο της Κατερίνης και θα συζητήσει με επιχειρηματίες.

Στοχεύοντας στους συνταξιούχος και με φόντο την ολοκλήρωση των εκκρεμών -επί πολλά έτη- συντάξεων, ο πρωθυπουργός αύριο, Παρασκευή, θα παραστεί σε εκδήλωση του υπ. Εργασίας, ενώ τη Δευτέρα θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των στελεχών του κόμματος και εφαρμογής της προεκλογικής στρατηγικής της παράταξης.

Παράλληλα, θα τοποθετηθεί για όλα τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ άλλων, και το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ άγνωστο είναι εάν θα έχουν προκύψει και άλλα σχετικά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα.  

Κακόβουλα λογισμικά

Ο κ. Μητσοτάκης ειδικά όσον αφορά το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδές», τονίζει ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη -και στην Ελλάδα- υπάρχει πρόβλημα στα παράνομα κακόβουλα λογισμικά και τάσσεται υπέρ ενός ευρωπαϊκού κανονισμού για την αντιμετώπισή του. Η χώρα μας, διαμηνύει, θα είναι η πρώτη σε όλη την Ευρώπη που από τον επόμενο μήνα θα απαγορευτούν όλα τα λογισμικά αυτά.

Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil. Την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε  από τον σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης η σχετική NAVTEX και το πλοίο SANCO SWIFT βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου και δυτικά της Κρήτης, όπου δοκιμάζει τα όργανα, προκειμένου να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας τις έρευνες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια  της απόφασης του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Προηγήθηκαν οι γεωφυσικές έρευνες στις αρχές του 2022 στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο, και αφορά στην εξερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, με την πραγματοποίηση τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο και δισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στις παραχωρήσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η έναρξη των ερευνών αυτών σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην κυβερνητική στρατηγική για την αξιοποίηση των όποιων πόρων φυσικού αερίου της Ελλάδας, της προσπάθειας για ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μείγμα και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας τη ίδιας αλλά και της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v