Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Πάλι δεν προσήλθαν πρόσωπα-κλειδιά στη PEGA

“Θράσος” η πρόταση της κυβέρνησης να τον ενημερώσουν ατύπως και παρανόμως, είπε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επανέλαβε την πρόθεση του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ανδρουλάκης: Πάλι δεν προσήλθαν πρόσωπα-κλειδιά στη PEGA

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέθεσε στην ευρω-Εξεταστική Επιτροπή υπόμνημα όπου ανέπτυξε την άποψή του για την παρακολούθηση που υπέστη από την ΕΥΠ.

Ο λόγος που δεν συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τα μέλη της είναι, κατά τις πληροφορίες, ότι, πρώτον, ό,τι είχε να πει το είπε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 6 Οκτωβρίου και, δεύτερον, δεν έχει νόημα να τα επαναλάβει προφορικώς αφού αρνήθηκαν να προσέλθουν οι κυβερνητικοί παράγοντες που ενεπλάκησαν στις παρακολουθήσεις: ο πρωθυπουργός (ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ), ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Μέσω του υπομνήματός του ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Ενώ, σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε να αποδεχτεί κατ΄ιδίαν ενημέρωση, παρέπεμψε στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, με τον οποίον απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τα πρόσωπα που έχουν ή είχαν τεθεί σε “νόμιμη επισύνδεση”.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης καταλόγισε “θράσος” στην κυβέρνηση επειδή ζήτησε από έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, δηλαδή να ενημερωθεί ατύπως κατά παράβαση του παραπάνω νόμου.

Επανέλαβε δε, την πρόθεση του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v