Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υποκλοπές

Την εμπλοκή της Europol στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης στην Ελλάδα ζήτησε ο Χρ.Σπίρτζης που «παγιδεύθηκε» με το Predator.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υποκλοπές

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρεται το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, μετά το άρον άρον κλείσιμο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως το έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση.

Την αφορμή για τη νέα συνεδρίαση έδωσε η καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη) Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ενημέρωσε χθες στις Βρυξέλλες τη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol (ΜΟΚΕ).

Όπως τους είπε, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητου εργαστηρίου, είναι και ο ίδιος θύμα παράνομης παρακολούθησης, αφού στο κινητό βρέθηκαν μηνύματα παγίδευσης του παράνομου λογισμικού predator.
Μέσω της «παγίδευσής» του δε, οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούσαν συνεδριάσεις και συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και συζητήσεις με συντρόφους του και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επικαλούμενος τη μη διερεύνηση που έγινε από την ελληνική Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε στη ΜΟΚΕ την άμεση συντονιστική και εποπτική εμπλοκή της Europol στις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα: «Δυστυχώς οι όποιες έρευνες εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, ακόμη και οι καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εμποδίστηκαν και τελικά δεν επετράπησαν, με ακέραιη ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στόχο τη συγκάλυψη», είπε.

Οι δέκα που προσκλήθηκαν στη Θεσμών-Διαφάνειας

Στη συνεδρίαση της Θεσμών και Διαφάνειας έχουν λάβει πρόσκληση να προσέλθουν δέκα άτομα, κυρίως από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Οι κάτωθι:

  • Αναστάσιος Σύρμαλης (υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBΕ).
  • Πέτρος Κρόγκος (διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind).
  • Μαρία Σκάγκου (αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος).
  • Γεώργιος Διαμαντόπουλος (διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟTΕ).
  • Ευάγγελος Λεμονιάς (υποδιευθυντής Systems Security and Cyber - Resilience Ομίλου OTE).
  • Κωνσταντίνος Μέγας (executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟTΕ).
  • Χρήστος Ράμμος, (πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας)
  • Βασιλική Βλάχου (εποπτεύουσα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών).
  • Θεμιστοκλής Δεμίρης (διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών).

 

Παρών θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v