Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρίνης: Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «Το ζήτημα των υποκλοπών αφορά και εσάς. Είστε βέβαιοι ότι κάποιοι από εσάς δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν στόχο παρακολούθησης;».

Κατρίνης: Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη όχι ενός αλλά δύο σκανδάλων: και για την παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού μιας παράταξης χωρίς να υπάρχουν εθνικοί λόγοι, αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης αυτής της υπόθεσης».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Και εξήγησε ότι:

«Για αυτό και αρνήθηκε η κυβέρνηση την κλήση προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, στην εξεταστική επιτροπή. Για αυτό και τρεις μήνες τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator.

Για αυτό και απέφυγε να ελέγξει τις συναλλαγές και τις λογιστικές εγγραφές της εταιρείας, να πραγματοποιήσει έρευνα στις εγκαταστάσεις της, να αναζητήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Δεν το κάνει, γιατί προφανώς η διαδρομή του χρήματος ή τα ηλεκτρονικά ίχνη θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στους ενόχους».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Κατρίνης τόνισε:

«Το ζήτημα των υποκλοπών αφορά και εσάς. Είστε βέβαιοι ότι κάποιοι από εσάς δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν στόχο παρακολούθησης από τον συγκεκριμένο παρακρατικό μηχανισμό; Δεν σας ενοχλούν όλα αυτά; Δεν σας ανησυχούν;».

Κατηγόρησε, δε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρονται «ως ιδιοκτήτες και νομείς της κυβερνητικής εξουσίας, με μια επικίνδυνη λογική που μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο ή οικογενειακή επιχείρηση».

Και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στη διερεύνηση και αποκάλυψη της αλήθειας, θα ξεσκεπάσει αυτό τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε μεθοδικά, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και συνιστά απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ίδια τη χώρα. Γιατί σε θέματα δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ δεν υποχωρεί, δεν συμβιβάζεται, δεν κάνει πίσω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v