Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Παρακράτος ΕΥΠ υπό πλήρη γνώση του κ. Μητσοτάκη

Παρέμβαση στη Βουλή. «Εκτός από την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει και η ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού των υποκλοπών, του κυβερνήτη των κοριών». Παρά την εξεταστική παρωδία, η υπόθεση δεν θα κλείσει.

Τσίπρας: Παρακράτος ΕΥΠ υπό πλήρη γνώση του κ. Μητσοτάκη

Για «μαφιόζικη λειτουργία της ΕΥΠ υπό την πλήρη εποπτεία και γνώση του κ. Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, η οποία κλήθηκε να συζητήσει πάνω στο «απόρρητο» πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το οποίο δεν δόθηκε ούτε στους βουλευτές.

«Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, εκτός από την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση υπάρχει και η ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού των υποκλοπών, του κυβερνήτη των κοριών», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει: «Παρά την εξεταστική παρωδία με ευθύνη της πλειοψηφούσας ΝΔ, έρχεται η διερεύνηση από την ευρωπαϊκή Εξεταστική Επιτροπή (PEGA), την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής και τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «πολιτική στρουθοκάμηλο», επειδή σε όλα τα δύσκολα κρύβεται: «Στην υπόθεση των υποκλοπών κρύφτηκε πίσω από τον ανιψιό του (σ.σ. τον κ. Δημητριάδη), τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα και πίσω από το όνειδος για τη Δημοκρατία, το απόρρητο».

Συμπτώσεις, ε;

Παρέθεσε δε, τις «συμπτώσεις» που αποδεικνύουν ότι «Predator ίσον ΕΥΠ και αντιστρόφως», καθώς «το ίδιο κέντρο αποφάσιζε ποιος θα μπει σε παρακολούθηση, έχοντας αυτά τα δύο εργαλεία για να το κάνει».

Για άλλη μια φορά επίσης άφησε ερωτήματα για το ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν τεθεί σε παρακολούθηση αφού «οι δύο περιπτώσεις, Ανδρουλάκη-Σπίρτζη, που δέχθηκαν το ίδιο link και παγιδεύτηκαν, είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Όπως σημείωσε:

- Η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη συνέπεσε ακριβώς με την περίοδο που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και διεκόπη όταν εξελέγη, «διότι προφανώς οι ‘λόγοι εθνικής ασφαλείας’ εξέλιπαν».

- Στον δημοσιογράφο Θάνο Κουκάκη η νομότυπη παρακολούθηση από την ΕΥΠ σταμάτησε όταν ο ίδιος ζήτησε ενημέρωση από την ΑΔΑΕ. Αμέσως μετά ξεκίνησε πάλι αλλά αυτή τη φορά μέσω του Predator.

- O Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε, 13 Noεμβρίου, τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ παρακολουθεί πολίτες και στις 15 Νοεμβρίου κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό. Την ίδια ημέρα ακριβώς έγινε στόχος παρακολούθησης από το Predator και παγιδεύτηκε με το ίδιο link που είχε σταλεί στον κ. Ανδρουλάκη.

«Συμπτώσεις ε;», αναρωτήθηκε ειρωνικά.

Predator - Μαξίμου

Όσο για τη διασύνδεση του συστήματος Predator με το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Ποιοι φαίνεται να είναι οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται το Predator; Είναι οι αξιότιμοι κύριοι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Οι οποίοι προκύπτει ότι συνεργάζονται με τον επιχειρηματία Ταλ Ντίλιαν και οι οποίοι διατηρούσαν ειδικές και προνομιακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι φοβάται λοιπόν ο κος Μητσοτάκης και δεν θέλει να έρθουν στη Βουλή; Φοβάται μη μιλήσουν αφού μπορούν και αυτοί να επικαλεστούν το απόρρητο; Γιατί τους κρύβει;».

Ο κ. Καραμανλής τα είπε

Στο σημείο αυτό, διάβασε ένα απόσπασμα ομιλίας: «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ, υπενθύμισε ότι «αυτά δεν τα είπα εγώ ούτε κάποιος άλλος βουλευτές της αντιπολίτευσης, τα είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της παράταξής σας, ο κ. Καραμανλής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v