Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επισκέπτεται σήμερα την Καρδίτσα, εστιάζοντας σε έργα υποδομών. Ο έντονα προεκλογικός λόγος του και ο κίνδυνος «χαλαρής ψήφου» στις πρώτες κάλπες. Ικανοποίηση και από τη νέα δημοσκόπηση.

Συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολοένα και πιο έντονο προεκλογικό άρωμα έχουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απολογισμός του κυβερνητικού έργου με ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων, σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και περιγραφή των στόχων της επόμενης τετραετίας συνθέτουν τους βασικούς άξονες των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού.

Ο χθεσινός χαιρετισμός του στα εγκαίνια των εργασιών στο Ελληνικό είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση («το είπαμε, το κάναμε», «τα λόγια έγιναν πράξη», «η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από το πρόγραμμά της» κ.α.), την ίδια ώρα που συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες του στην Περιφέρεια. Μετά την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Καρδίτσα και θα πράξει το ίδιο το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κατά τη σημερινή εξόρμησή του στη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει σε τοπικά έργα υποδομών, καθώς και στο Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της περιοχής στα όρια Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έχει άλλωστε προτρέψει να κάνουν και οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ, είναι να βρίσκεται διαρκώς κοντά στην κοινωνία, αφουγκραζόμενος τον σφυγμό της και δίνοντας λύσεις σε βασικά ζητήματα. Με αυτή τη στρατηγική, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι εφικτή η αντιμετώπιση του κινδύνου της «χαλαρής ψήφου» κατά τις πρώτες εκλογές, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι συγκεκριμένες κάλπες, όπως έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα είναι καθοριστικές για τη συνέχεια και για την προοπτική ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης από τις δεύτερες εκλογές, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Μεγάλη προσπάθεια

Με ικανοποίηση, εξάλλου, υποδέχθηκαν στην κυβέρνηση και τη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή της εταιρείας «Alco» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8,3% (από 7,7% τον προηγούμενο μήνα), με γαλάζιο κομματικό παράγοντα να σχολιάζει: «Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να τους ενισχύσει, παρά τις πολλές και μεγάλες έξωθεν -κυρίως- δυσκολίες. Έτσι θα συνεχίζουμε να κινούμαστε».

Στην Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας και ο τρόπος διαχείρισης αυτής θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα.    

«Είμαστε εδώ με την πολιτική που εφαρμόζουμε, με την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουμε, με πλήρη συναίσθηση της δυσκολίας της κατάστασης για να αντιστεκόμαστε και να καταφέρνουμε, στο πλαίσιο του δυνατού, να μειώσουμε αρκετά τη δύναμη της κρίσης, ώστε αυτή να φτάσει στον πολίτη όσο το δυνατόν πιο αποδυναμωμένη», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v