Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη να στηρίξει τις κυβερνήσεις

«Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να στηρίξουν ουσιαστικά τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της ακρίβειας τον χειμώνα που έρχεται», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για Τουρκία. Αντίδραση Ηλιόπουλου για την υπόθεση του Κολωνού.

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη να στηρίξει τις κυβερνήσεις

Το ενδεχόμενο σημερινό τετ α τετ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Κάθε συνάντηση, κάθε βήμα διαλόγου είναι και ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης και μια έμπρακτη απόδειξη ότι συνειδητοποιούν οι γείτονες το αδιέξοδο της προκλητικής τους πολιτικής». Όσο και αν προσπαθεί η Τουρκία, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «δεν μπορεί να βρει ευήκοα ώτα όσον αφορά τις παράνομες και ανυπόστατες διεκδικήσεις της».

Για το ενδεχόμενο κυρώσεων, επανέλαβε ότι το πλαίσιο αυτών «είναι ήδη διαμορφωμένο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθεί. Οι κυρώσεις έχουν να κάνουν με τις συνέπειες, αλλά έχουν και έναν ισχυρά αποτρεπτικό ρόλο. Η χώρα μας έχει αποδείξει ότι κατάφερε να αυξήσει την αποδοχή των ελληνικών θέσεων».

Σχετικά με τις απειλές Μπαχτσελί ότι η Τουρκία μπορεί να σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι θωρακισμένη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις απειλές της Τουρκίας, η Ελλάδα είναι πάντα κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ανάγκη λήψης αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση εκ μέρους της Ευρώπης. «Οι θέσεις μας είναι γνωστές και έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό κύμα υποστήριξης αυτών. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να στηρίξουν ουσιαστικά τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της ακρίβειας τον χειμώνα που έρχεται».

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την πρότασή του για μείωση του ΦΠΑ σε καταναλωτικά αγαθά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Δεν έχω καταλάβει αν μας κατηγορεί ο κ. Ανδρουλάκης επειδή στηρίξαμε κοινωνία και επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες. Όπως και σε άλλα, διστάζει να πει καθαρά ότι διαφωνεί. Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα προσέφερε σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, αντίθετα, πρόσθετα προβλήματα στη δυνατότητα του κράτους να στηρίζει την κοινωνία οριζόντια, αλλά και πιο στοχευμένα, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του για την υπόθεση του Κολωνού. «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τα φριχτά αυτά γεγονότα. Η ΕΛΑΣ και η Δικαιοσύνη κάνουν το καθήκον τους. Η Πολιτεία πρέπει ταυτόχρονα να μεριμνήσει για τη ζωή και την υγεία των παιδιών της οικογένειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και χυδαίους χαρακτηρισμούς για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Είναι κατάντια να υπονοεί ότι μπορεί η κυβέρνηση να υποκινήσει κάποιον λειτουργό… Ο 53χρονος έχει διαγραφεί οριστικά από τη ΝΔ, μόλις ο εισαγγελέας δημοσιοποίησε στοιχεία του».

Αντίδραση Ηλιόπουλου

Στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του Κολωνού απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: 

«Κατάντια κ. Οικονόμου είναι μία ολόκληρη κυβέρνηση να καλύπτει επί εβδομάδες τον κ. Λιγνάδη, μόνο και μόνο επειδή ήταν εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη.

Κατάντια είναι, μετά την πανελλαδική κατακραυγή και ενώ ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 10 παιδοβιαστές μεταξύ των 213 που επικοινώνησαν με τον 53χρονο, να μην έχουν δοθεί εδώ και 4 μέρες τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν και από άλλα ενδεχομένως θύματα.

Κατάντια είναι τα στελέχη και οι υπουργοί σου να διακινούν χυδαία ψέματα πως δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον βιασμό σε πλημμέλημα και πως δήθεν είχε καταψηφίσει την αυστηροποίηση των ποινών για βιασμούς ανηλίκων, και μετά να αναγκάζεσαι να παραδεχθείς πως ήταν ψέματα.

Κατάντια, τέλος, είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης να επιχειρεί χυδαίους συμψηφισμούς με ψέματα πως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενεπλάκη σε υπόθεση βιασμού. Καλύπτετε αυτή τη χυδαιότητα, γιατί είναι χυδαιότητα Μητσοτάκη.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων με επίσημη ανακοίνωσή του τόνισε το αυτονόητο, ότι το ζήτημα δεν είναι η κομματική ταυτότητα του παιδοβιαστή, αλλά να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v