Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το θετικό αφήγημα στην κορυφή της γαλάζιας στρατηγικής

Τα κυβερνητικά πεπραγμένα από το 2019 και οι επόμενοι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «συνετή» οικονομική πολιτική και το κεφάλαιο «επενδύσεις». Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα εκλογικά διλήμματα.

Το θετικό αφήγημα στην κορυφή της γαλάζιας στρατηγικής

«Δίπλα σε κάθε πολίτη με έργα», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής περιοδείας του σε Έδεσσα και Πέλλα και αυτό είναι το βασικό προεκλογικό μήνυμα που θα επιχειρήσουν να εκπέμψουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στις επαφές τους με τους πολίτες έως και τις εκλογές. Κύριο μέλημα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβερνώσας παράταξης θα είναι η προβολή του θετικού αφηγήματος σε σχέση με τα πεπραγμένα όλης της προηγούμενης τετραετίας, οι προγραμματικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν παρά τις έκτακτες μεγάλες κρίσεις και η ενασχόληση τόσο με την «μεγάλη εικόνα» της χώρας όσο και με θέματα της καθημερινότητας.  

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες, με μια σειρά επισκέψεων και συναντήσεων, ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει δράσεις και έργα υποδομών, με έντονο αποτύπωμα για τους πολίτες, όπως οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, ο καινούργιος οδικός άξονας Έδεσσας – Θεσσαλονίκης και το υδροηλεκτρικό φράγμα στον Αλμωπαίο ποταμό. «Κοιτάζοντας» και προς τον πολυπληθή αγροτικό κόσμο, δεν άφησε ασχολίαστες τις αυξημένες φετινές εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, μέσω σχετικής επιχείρησης στην οποία ξεναγήθηκε, ενώ για σήμερα έχει προγραμματίσει συνάντηση με αντιπροσωπεία μεγάλων επιχειρήσεων από την Ιαπωνία, στο Μέγαρο Μαξίμου, διατηρώντας υψηλά στην ρητορική του το κεφάλαιο «επενδύσεις».

Δημοσιονομικές δυνατότητες

Με στόχο, εξάλλου, στην αλλαγή της ατζέντας του δημοσίου διαλόγου, ο οποίος είναι επικεντρωμένος στην ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση στα αποτελέσματα της «συνετής» -όπως τη χαρακτηρίζει συνεργάτης του- οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. «Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακριβώς επειδή η οικονομία μας υπεραποδίδει, επειδή έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, επειδή έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επικαλείται δε, σε κάθε ευκαιρία, την αξιοποίηση διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα Προγράμματα «Τρίτσης» και «Φιλόδημος ΙΙ», μέσω των οποίων -όπως υποστηρίζει- θα μπορέσει να αλλάξει ριζικά η Ελλάδα και να μετατραπεί «στη χώρα που επιθυμούμε».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα πορευτεί στο δρόμο προς τις κάλπες και εκείνη τη στιγμή θα τεθούν, περισσότερο έντονα από ποτέ, τα διλήμματα προς τους πολίτες – ψηφοφόρους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη δυνατότητα να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της, «χωρίς να επιτρέψουν κανένα πισωγύρισμα, καμία επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε ανεπιστρεπτί όλοι μας να το ξεχάσουμε».

Το προσεχές Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους προέδρους των ΝΟΔΕ και των δημοτικών οργανώσεων στο ΟΑΚΑ, όπου θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και θα χαράξει την προεκλογική στρατηγική, με στόχο το υψηλότερο δυνατό ποσοστό της ΝΔ στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και την αυτοδυναμία -ει δυνατόν- στις δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v