Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Η Τουρκία μεγιστοποιεί την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο 

«Δεν θα μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση της Τουρκίας, είτε στα λόγια είτε στο πεδίο». Ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΝΔ για τον 53χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης.

Οικονόμου: Η Τουρκία μεγιστοποιεί την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο

«Στη Σύνοδο της Πράγας υπήρξε αποστομωτική απάντηση του πρωθυπουργού για τις τουρκικές προκλήσεις. Το μήνυμά μας είναι ότι η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «απέναντι στην κλιμακούμενη τακτική όξυνσης από την Άγκυρα από το 2020 και μετά, η Ελλάδα έχει τη δική της στρατηγική, που μας έχει οδηγήσει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την Τουρκία».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «δεν πρόκειται να αφήσει καμία αναπάντητη πρόκληση της Τουρκίας, είτε στον λόγο είτε στο πεδίο. Ψύχραιμοι και αποφασισμένοι, υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, επαναφέροντας το έκνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, έχει ουσιαστικά καταδικαστεί από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Αυτονόητο είναι ότι η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η πατρίδα μας είναι απολύτως θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, υβριδικού ή άλλου χαρακτήρα».

Στην απειλή Ερντογάν να μετατρέψει και άλλες εκκλησίες σε τζαμί, μετά την Αγιά Σοφιά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Με την επίμονη αυτή τακτική του, το μόνο που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδά του. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε στο παραλήρημα αυτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για δημοσιεύματα περί κινδύνου ατυχήματος στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια αερομαχίας, τόνισε πάντως πως «όταν υπάρχει συνεχής ένταση και παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας, υπάρχει και μεγιστοποιείται η πιθανότητα ενός ατυχήματος».

Αναφορικά με την οικονομική πρόοδο της χώρας, σημείωσε ότι «η θετική πορεία της οικονομίας και του δημόσιου χρέους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων κρίσεων, μας τροφοδοτεί δύο μέσα για την περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας. Η κατάσταση εύκολα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη, τόσο στην επάρκεια αγαθών όσο και στις τιμές. Αντέχουμε παρά τις δυσκολίες που περνάμε. Αν η οικονομία δεν ήταν καλή, θα είχαμε πολύ περισσότερα προβλήματα, αφόρητα, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης».

Μέχρι στιγμής, όπως είπε, δεν υπάρχουν νέα μέτρα στήριξης στο τραπέζι, όμως «είμαστε εδώ, κάθε δυνατότητα που υπάρχει, θα αξιοποιείται υπέρ της στήριξης των πολιτών».

Για την υπόθεση του 53χρονου και τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης στα Σεπόλια, έκανε λόγο για «φριχτές και αποτρόπαιες αποκαλύψεις». Σημείωσε την «αυτονόητη εξέλιξη», ότι είναι σε αναστολή ήδη η ιδιότητά του από μέλος της ΝΔ και τόνισε πως «η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης είναι απαράδεκτη και αδιανόητη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v