Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητοποίηση ΝΔ με φόντο την πρώτη κάλπη

Πώς ξεδιπλώνεται η προεκλογική στρατηγική. Στους προέδρους των τοπικών οργανώσεων πρόκειται να απευθυνθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μηνύματα για την πρώτη κάλπη και τα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Κινητοποίηση ΝΔ με φόντο την πρώτη κάλπη

Με περιοδείες, απόλυτη ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού και μεγαλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου ξεδιπλώνουν στη Νέα Δημοκρατία την… προεκλογική στρατηγική τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις κάλπες, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο στελεχιακό δυναμικό της παράταξης και μετά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την παρουσία του στην εκδήλωση για τα 48 χρόνια ζωής του κόμματος, το προσεχές Σάββατο θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε αίθουσα στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα το νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν, σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι τώρα, οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη, με στόχο την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης στις εκλογές.

Μάλιστα, ιδιαίτερο κομμάτι στην επιχειρηματολογία προς τον σκοπό αυτό θα είναι αφιερωμένο στη σημασία των πρώτων καλπών με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό σε αυτές, λένε στην Πειραιώς, θα αποτελέσει ισχυρή βάση για την προοπτική αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

«Οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. Να αντιληφθούν ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δεν θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση της προηγούμενης Τρίτης. Επεσήμανε δε ότι η πρώτη κάλπη «θα δείξει τελικά τι κυβέρνηση επιθυμούν, ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της, προσφέροντάς της τη δύναμη να κάνει πράξη το πρόγραμμά της».

Στο πλαίσιο αυτό, τα προεκλογικά διλήμματα προς τους πολίτες έχουν τεθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ή προχωρούμε μπροστά ή γυρνούμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά τη συμφορά. Σταθερότητα ή περιπέτεια», κάποια απ’ αυτά.

Ακόμα περισσότερο

Όσο για το κυβερνητικό έργο, όπως σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, «έχει γίνει μεγάλο έργο και κεντρικά και σε κάθε περιφέρεια. Υποχρέωσή μας είναι να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Και το μήνυμα που θα στέλνουν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε αυτό το έργο». Τονίζουν δε ότι τίποτα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης δεν είναι αυτονόητο, «αν θυμηθούμε ποια πρόσωπα μας κυβέρνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με ποιο τρόπο. Η σύγκριση είναι καταλυτική».

Την ίδια στιγμή, η παρατεταμένη κρίση στην ενέργεια και στις τιμές των προϊόντων επαναπροσδιορίζει και την κυβερνητική τακτική: «Ό,τι δυνατότητες έχουμε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο θα τις αξιοποιήσουμε για τους πολίτες. Στην κοινωνία ζούμε, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου.

«Αν δεν είχαμε πετύχει όλα αυτά που έχει πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάπτυξη και την οικονομία το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη και στην επάρκεια των αγαθών και στις τιμές. Επειδή καταφέρνουμε να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, επειδή καταφέραμε και μειώσαμε τους φόρους, επειδή έχουμε αυτά τα έσοδα από επενδύσεις και εξαγωγές, μπορούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων, κρατώντας ταυτόχρονα την οικονομία στη σωστή ρότα. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v