Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Νέα «πράσινη» φοροληστεία στην ενέργεια

«Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και αδυνατούν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ενέργειας και τα καύσιμα, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει μέσα στο Σεπτέμβριο πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκτοξεύει στα ύψη τη φορολογία της ενέργειας", σημειώνει το ΚΚΕ.

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Νέα «πράσινη» φοροληστεία στην ενέργεια

Για νέα «φοροληστεία» των πολιτών στην ενέργεια, με «πράσινο» επικάλυμμα και μέσω Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη φορά αυτή, καταγγέλλει, σε δήλωσή της, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει εισαγωγικώς, «τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και αδυνατούν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ενέργειας και τα καύσιμα, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει μέσα στο Σεπτέμβριο πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκτοξεύει στα ύψη τη φορολογία της ενέργειας και μάλιστα από την 1-1-2023. Ενώ ΕΕ, κυβέρνηση και αστικά κόμματα απογειώνουν την κοροϊδία σε βάρος του λαού μιλώντας για «ευρωπαϊκή λύση» στην ενεργειακή κρίση, την ίδια στιγμή, κυνικά αναθεωρούν την οδηγία δέσμευσης της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ».

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, «η οδηγία βάζει φωτιά στα ελάχιστα επίπεδα φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων, επιβάλλοντας αυξήσεις πχ για το φυσικό αέριο από 2,6 ευρώ/Gigajoule που είναι σήμερα, σε 7,17 ευρώ/Gigajoule, αύξηση δηλαδή κατά 350% το 2023 και κατά 500% έως το 2033, οπότε θα φτάσει στα 10,75 ευρώ/ Gigajoule. Κάνει ακόμη ακριβότερα τα ορυκτά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο κλπ) με τεράστιες αυξήσεις της φορολογίας τους (πέρα από την τεράστια ήδη επιβάρυνση της τελικής τιμής τους μέσω του συστήματος εμπορίου της ρύπανσης), ευνοώντας τα μονοπώλια της «πράσινης» δήθεν ενέργειας. Μέσω της άγριας φορολόγησης των ορυκτών καυσίμων πριμοδοτεί την κερδοφορία των ομίλων των λεγόμενων «πράσινων» μορφών ενέργειας (ΑΠΕ, υδρογόνο, βιομάζα, βιοκαύσιμα, μη ανθρακούχα καύσιμα κλπ)», υποστηρίζει εξ άλλου η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v