Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ανδρουλάκης: Με παρακολουθούσαν για να με εκβιάσουν

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι προσπαθεί να τον μετατρέψει σε θύτη από θύμα, ενώ μίλησε για "επιτελικό παρακράτος".

Ν. Ανδρουλάκης: Με παρακολουθούσαν για να με εκβιάσουν

Την καταγγελία ότι στόχος της κυβέρνησης με την παρακολούθηση και της προσωπικής του ζωής, ήταν ο εκβιασμός του, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη διάρκεια συνέντευξής του (Σκάι) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κατασκοπευτικά λογισμικά (όπως το Predator) εισβάλλουν στο κινητό τηλέφωνο καταγράφοντας συνομιλίες, αλλά και ηχογραφώντας/βιντεοσκοπώντας κινήσεις.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μάλιστα, για το γεγονός ότι προσπαθεί να τον μετατρέψει σε θύτη, ενώ είναι θύμα, ενώ μίλησε για “επιτελικό παρακράτος”.

Αναφορικά με την κατηγορία που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός επειδή δεν δέχθηκε να ενημερωθεί κατ΄ιδίαν για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο κ. Ανδρουλάκης παρέθεσε τα γεγονότα. Όπως είπε, καμία αρμόδια υπηρεσία δεν του ζήτησε να τον ενημερώσει επισήμως. “Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν αποπεμφθεί ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε μίλησα με τους δικηγόρους μου και του απάντησα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα”.

Για το πώς θα κινηθεί στο εξής, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα πράξει τα νόμιμα όσον αφορά στον κ. Κοντολέοντα.

Ως ορθή διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί ανέφερε την ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ώστε, με τη σειρά της, να ενημερώσει επισήμως τη Βουλή.

Τηρώντας, σταθερά, τις “ίσες αποστάσεις” απέναντι στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε: “Αυτή η υπόθεση τι αποδεικνύει; Ότι όχι μόνο δεν ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη (“όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας”), ήμουν ο βασικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’αυτό λοιπόν ας σταματήσουν τα παραμύθια. Η δημοκρατική παράταξη έχει μια αυτόνομη πορεία. Είμαστε τρία άλλα κόμματα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με τις ιστορικές τους καταβολές, με τις ιδεολογικές τους διαφορές και με ένα άλλο ανθρώπινο δυναμικό. Θα δεχόμουν στο κόμμα μου συμπεριφορές τύπου Πολάκη; Θα δεχόμουν στο κόμμα μου, ως αρχηγός της παράταξης να συγκυβερνούσα με τον Καμμένο; Θα δεχόμουν συμπεριφορές όπως του κ. Γεωργιάδη και όλων αυτών; Του κ. Βορίδη, που ανέφερε χθες ότι είμαι υπεύθυνος για το όνομα της ΕΥΠ; Δηλαδή και με παρακολουθούσαν και τα έχουν κάνει μπάχαλο και γελάνε όλα τα μέσα και όλες οι χώρες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που άλλα λέει τη μια και άλλα λέει την άλλη, και ευθύνομαι εγώ που με παρακολουθούσαν", συμπλήρωσε.

Νέα Δημοκρατία: Ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας

Κάποια στιγμή θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να κατανοήσει πως η υπόθεση που τον αφορά έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής και κοινοβουλευτικής διερεύνησης και ότι στις Δημοκρατίες αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά, όπως κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών, απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Με το να επιμένει μονοθεματικά να μιλά για το θέμα αυτό ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ολοένα και περισσότεροι πολίτες σκέφτονται: ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v