Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο

«Κάθε ρητορικό επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση», είπε ο πρωθυπουργός στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω». «Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες».

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο

«Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε καλοκαίρι του 2019 πρέπει να συνεχιστεί», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε «αφετηρία για την πορεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κρύψαμε ότι έγιναν και αστοχίες, αλλά η πατρίδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ο δρόμος που έχει πάρει η χώρα δεν πρέπει να ανακοπεί. Προϋπόθεση της προόδου και της συνέχισης του έργου μας είναι η πολιτική ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω. Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος, αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει συνέχεια και συνέπεια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η χώρα, όπως είπε, «βίωσε μεγάλες και παράλληλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια. Ενώ από το καλοκαίρι του 2019 η οικονομία βρισκόταν σε τροχιά ανάκαμψης. Παρά τις διαδοχικές τρικυμίες, η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες».

Σχολιάζοντας πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, σημείωσε: «Κάποιοι έχουν αυπνίες, σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών».

«Η νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή και η νέα τετραετία θα είναι αφιερωμένη στις δικές σας ανησυχίες», τόνισε ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε «κρίσιμο» το ρόλο των νέων και στο μέτωπο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όπως επανέλαβε, «δεν χωρούν ίσες αποστάσεις απέναντι στον εισβολέα και στον αμυνόμενο».

Κάλεσε τους νέους της Νέας Δημοκρατίας να αντιτάξουν την αλήθεια στο ψέμα και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού, που κάνει την ύστατη προσπάθειά του.

Το δίλημμα σήμερα, τόνισε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα Πανεπιστήμια και τα πρόσφατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, «είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες. Όλοι να τοποθετηθούν σήμερα, εμείς ξέρουμε από ποια μεριά είμαστε. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους καθηγητές, ο νόμος δεν θα σταματήσει στις πύλες του, σύντομα θα είναι εκεί η πανεπιστημιακή αστυνομία».

«Προπαγάνδα λαϊκιστών»

Έκανε λόγο για «fake news» και για «προπαγάνδα των λαϊκιστών», σημειώνοντας ότι «η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, οι λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές, οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες. Την δουλειά τον trolls συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, διαδίδει ότι καταργούνται σύλλογοι και φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει αφού προβλέπονται από το Σύνταγμα».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την ΟΝΝΕΔ να προχωρήσει σε έναν «δημιουργικό ακτιβισμό, να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος, ούτε να είστε φωτοτυπία των πιο μεγάλων στελεχών. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη την κριτική και την υπεύθυνη αμφισβήτηση».

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο για τη διασφάλιση φθηνής στέγης στους νέους, «που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις, από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου, μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που παραμένουν επί χρόνια κλειστά. Και αυτά θα υλοποιηθούν στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας», είπε.

Η Τουρκία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψή του σε Αστυπάλαια, «που γίνεται το πρώτο ”πράσινο” νησί», στην Κω όπου ανακοίνωσε την κατασκευή νέου νοσοκομείου και στη ακριτική Ψέριμο, όπου όπως είπε χαρακτηριστικά, «μίλησα με την παρουσία μου και μόνο».

Και προσέθεσε: Μπορεί οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Εμείς ζούμε στη πραγματικότητα, ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους, αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο.

Είπε ότι ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. «Αυτές ήταν οι ”Καμμένες” λογικές που απέτυχαν. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί ισχυρές συμμαχίες και τις έχουμε, ισχυρή άμυνα και τη χτίζουμε» τόνισε σημειώνοντας «Κρατάμε τις πόρτες κλειστές σε προκλήσεις και πάντα ανοικτές σε συζητήσεις».

Σημείωσε επίσης ότι το συμπέρασμα τις χθεσινής ημέρας ήταν τρεις προτεραιότητες: ”πράσινες” επενδύσεις για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υγεία και κοινωνική φροντίδα και ισχυρή άμυνα και προστασία των ακριτικών νησιών μας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v