Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς συνομιλίες με Ελλάδα

Μήνυμα στους υπουργούς του να σταματήσουν κάθε επαφή με την ελληνική πλευρά έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, συνεχίζοντας τη στρατηγική της κλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο πλευρών. 

Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς συνομιλίες με Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι είπε στους συναδέλφους του να μη διεξάγουν πλέον διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, εξέλιξη που συνιστά μια ακόμα ανατροπή μετά την επανέναρξη των συνομιλιών των δύο πλευρών πέρυσι, σημειώνει το Reuters. 

Ο Ερντογάν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια» για αυτόν, κατηγορώντας τον Έλληνα ηγέτη ότι προσπάθησε να εμποδίσει τις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το πρακτορείο.

«Συνεχίζετε να μας κάνετε επίδειξη με τα αεροπλάνα σας», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Τι κάνετε; Συνέλθετε. Δεν αντλήσατε τα διδάγματα από την ιστορία;».

«Μην προσπαθείτε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτε και θα μείνετε καθ' οδόν. Δεν κάνουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Αυτή η Ελλάδα δεν βλέπει τη λογική», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, μέχρι ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της», ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να είναι ειλικρινής» στις σχέσεις της με την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v