Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία για Γενοκτονία Ποντίων: Παραληρηματικές δηλώσεις από Ελλάδα

To τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να επιμένουν στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Τουρκία για Γενοκτονία Ποντίων: Παραληρηματικές δηλώσεις από Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη, λέγοντας ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά παραληρηματικές δηλώσεις» της Ελλάδας, με πρόσχημα την επέτειο των «αβάσιμων ποντιακών ισχυρισμών», με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

To τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να επιμένουν στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Η ανακοίνωση καταδικάζει τις «προσπάθειες εξαπάτησης της κοινής γνώμης» με τη διάδοση «στρεβλωμένων πληροφοριών».

Σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τις πραγματικότητες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε κατά την εισβολή στην Ανατολία, όπως εντόπισε η Συνθήκη της Λωζάνης, «αντί να βασίζεται σε ιστορικές αφηγήσεις μακριά από την αλήθεια». 

Υποστηρίζει δε ότι «θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και την καλεί να καταβάλει κοινή προσπάθεια για σταθερότητα και ευημερία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v