Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α.Τσίπρας: Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «άλλο κόμμα», 172.000 μέλη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις απανωτές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 θα είναι πρώτο κόμμα, όποτε αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δηλώνει ο επικεφαλής του κόμματος. Η αντίδραση της ΝΔ.

Α.Τσίπρας: Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «άλλο κόμμα», 172.000 μέλη

Mε εμφανή την ικανοποίηση στο πρόσωπό του, ο Αλέξης Τσίπας υποδέχθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ηγεσία του.

“Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, σπουδαίο και αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας, τώρα ξεκινάει ο μεγάλος, νικηφόρος, γύρος για τις εθνικές εκλογές”, δήλωσε έξω από τα γραφεία του κόμματος, όταν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ηλία Νικολακόπουλο, για το αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρωτοφανή συμμετοχή στις κάλπες, με τα νέα μέλη (που γράφτηκαν επί τόπου) να φτάνουν τα 110.000 και, άρα, μαζί με τα παλιά, να εκτινάσσουν τον αριθμό της κομματικής δύναμης στα 172.000 μέλη. Γεγονός που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “ένα άλλο κόμμα, σύγχρονο, δημοκρατικό και, πάνω από όλα, κόμμα των μελών του”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα και ένα από τα πιο ενεργά στην Ευρώπη, κι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρό μήνυμα αλλαγής”, τόνισε, ευχαριστώντας όσους τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις απανωτές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 θα είναι πρώτο κόμμα, όποτε αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης”, κατέληξε.

ΝΔ: Ο κος Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα

«Ο κ. Τσιπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

« Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις κάλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες. Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα», συνεχίζει το κυβερνών κόμμα.

Και συμπληρώνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματιστούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν να κατασκευάζουν μια δική τους πραγματικότητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v