Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κοινωνική πολιτική στην κορυφή της κυβερνητικής στρατηγικής

Νέα δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού, με φόντο την ενεργειακή κρίση. Οι προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η στήριξη στη νέα γενιά και η μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κοινωνική πολιτική στην κορυφή της κυβερνητικής στρατηγικής

Το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης επιμένει να προβάλλει και να ενισχύει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι μία από τις «αχίλλειους πτέρνες» της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και βασικό μέλημα του Μεγάρου Μαξίμου είναι η εξεύρεση των κατάλληλων τρόπων προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα.

«Η αγωνία του πολίτη είναι και η δική μου καθημερινή έγνοια», τόνισε το Σάββατο από το προσυνέδριο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραίες καταστάσεις, ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι έχει και το κράτος δίπλα του». Φράσεις οι οποίες καταδεικνύουν την αγωνία του και τη βούλησή του να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, σε μια αναμφίβολα δύσκολη συγκυρία, με την ενεργειακή έκρηξη και την ακρίβεια να τείνουν ανεξέλεγκτες.  

Σήμερα ο πρωθυπουργός, εκτός απροόπτου, θα δώσει το παρών και θα παρέμβει στην τρίτη Προσυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Ισότητα».

Από εκεί θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό των μέχρι τώρα «κοινωνικών προοδευτικών πολιτικών, που στηρίζουν τους πιο αδύναμους πολίτες» και να τονίσει τη συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία.

Παράλληλα, θα επισημάνει τις προσπάθειες ενίσχυσης της κοινωνίας και σε αυτή την κρίση, ενώ θα απαριθμήσει τις παροχές που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε υλοποίηση του τελευταίου πακέτου μέτρων που έχει ανακοινώσει ο ίδιος. Ανάμεσά τους, τα 200 ευρώ σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες κατηγορίες, τα 200 ευρώ στα ταξί, την ενίσχυση για τα καύσιμα, την πρόωρη επιδότηση για το πετρέλαιο και την επιδότηση για το ρεύμα σε 4,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα και σε 1,2 εκατ. επιχειρήσεις για τον Απρίλιο.

Στη σημερινή προσυνεδριακή εκδήλωση θα παρευρεθούν, ως ομιλητές, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική στέγης

Στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται ταυτόχρονα η στήριξη της νέας γενιάς, η οποία δείχνει να μην εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και για την επίλυση στεγαστικών προβλημάτων των νέων. Ήδη, λένε στο πρωθυπουργικό επιτελείο, με το  νόμο που ψηφίστηκε για τον ΟΑΕΔ γίνονται τα πρώτα βήματα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ένα σχέδιο ενίσχυσης της πολιτικής στέγης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 

Η στρατηγική της κυβέρνησης επιχειρείται να προσαρμοστεί στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και στο να μη μένει αναπάντητη καμία κατηγορία που της αποδίδει η αντιπολίτευση. Ειδικά όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να θέτει συστηματικά στους πολίτες τη σύγκριση μεταξύ των δύο διακυβερνήσεων. «Ο κ. Τσίπρας ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα, τα αλήστου μνήμης "βοσκοτόπια", τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v