Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνία «Ομπρέλας» και για τον τρόπο εγγραφής νέων μελών

Στο τέλος της συνεδριακής διαδικασίας προκλήθηκε ένταση. Κάλπες 15ης Μαΐου και για αυτό το θέμα. Διαφώνησε η ομάδα “Ομπρέλα” και, όπως είπε ο εκ των στελεχών της, Πάνος Σκουρλέτης, δεν θα λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνία «Ομπρέλας» και για τον τρόπο εγγραφής νέων μελών

Τηρώντας… την παράδοση των διαφωνιών, επικράτησε ένταση στο τέλος της συνεδριακής διαδικασίας όταν η “Ομπρέλα” διαφώνησε με μία προτεινόμενη αλλαγή στο καταστατικό, ζητώντας η εγγραφή νέων μελών να γίνεται μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου και όχι με ηλεκτρονικό αίτημα.

Στην ψηφοφορία (με ανάταση καρτών) δεν ήταν ευδιάκριτη ποια θέση υπερτερούσε, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξήγησε ότι δεν μπορούσε να στηθεί κάλπη καθώς μεγάλος αριθμός συνέδρων από την περιφέρεια είχαν ήδη αναχωρήσει για τις περιοχές τους.

Πρότεινε, ως εκ τούτου, να ψηφίσουν τα μέλη για το θέμα αυτό στις κάλπες της 15ης Μαΐου, που θα στηθούν σε όλη τη χώρα για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Η ομάδα “Ομπρέλα” και, όπως είπε ο εκ των στελεχών της, Πάνος Σκουρλέτης, δεν θα λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή ψηφοφορία ανάμεσα στην πρόταση Τσίπρα για απευθείας εκλογή ηγεσίας από τα μέλη, η αντιπρόταση της Ομπρέλας (να παραμείνει η εκλογή ως έχει, δηλαδή από το συνέδριο) μειοψήφησε με ποσοστό 26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v