Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη με Τσίπρα-Ανδρουλάκη

“Σε καλό κλίμα” λένε από Κουμουνδούρου και Χ.Τρικούπη χωρίς λεπτομέρειες, διότι “τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη με Τσίπρα-Ανδρουλάκη

Εικοσάλεπτες τηλεφωνικές ενημερώσεις έκανε ο πρωθυπουργός, διαδοχικά, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Ανδρουλάκη, για τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές τόσο από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη όσο και από των δύο πολιτικών αρχηγών, καθώς η συμφωνία ήταν να μην διαρρεύσουν στοιχεία της ενημέρωσης - τουλάχιστον σ΄αυτή τη φάση.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα μεταφέρουν ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι δεν προκύπτει κάποιο σημείο από όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης που θα κρινόταν επιβεβλημένη η δημοσιοποίηση του. “Τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης”, επισημαίνουν.

Κατά τους ίδιους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα, όχι μόνο σε στιγμές κρίσης και με σαφείς τις ελληνικές “κόκκινες γραμμές”.

Ο κ.Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό για την υγεία του - καθώς το πρωί διαγνώστηκε με κορωνοϊό - και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Στην ίδια γραμμή κινείται και η Χ.Τρικούπη. Όπως αναφέρουν πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Με τη σειρά του, ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v