Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: «Εκτός τόπου και χρόνου» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν στοχευμένα μέτρα. Τι είπε για Τουρκία και τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Οικονόμου: «Εκτός τόπου και χρόνου» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Τόνισε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα και αρραγή ενότητα και μέλημα του πρωθυπουργού είναι «κάθε μέρα που περνά να παίρνουμε αποφάσεις για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των δυσμενών εξελίξεων». Το ίδιο απάντησε ο κ. Οικονόμου και σε ερώτηση περί ενδεχόμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου: «Οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των συμπολιτών μας.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την αναβάθμιση της Τουρκίας μέσω του διπλωματικού ρόλου που παίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά και το σημερινό ραντεβού των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται μέσω των συμφωνιών που έχει συνάψει και πρωταγωνιστεί σε κρίσιμες αποφάσεις και συζητήσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Διευκρίνισε δε πως «κάθε βήμα που γίνεται προς την κατεύθυνση της καταδίκης του ιστορικού αναθεωρητισμού, θεωρούμε ότι είναι βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Για την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι «το γεγονός ότι έχουμε διαφωνίες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με ρεαλισμό, με θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο».

Σχετικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με διάταξη που καλύπτει τους «προστατευόμενους» μάρτυρες, σχολίασε: «Δεν υπήρξε καμία ένταση. Στα υπουργικά συμβούλια γίνεται εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα ζητήματα. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά την υποχρέωση της χώρας μας για ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας που εγκρίθηκε και θα κατατεθεί, βάσει του κυβερνητικού προγραμματισμού, στην ώρα της στη Βουλή. Ταυτόχρονα, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξαναζήσουμε προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος μας να θωρακιστούμε, παράλληλα με τις υποχρεώσεις μας στην Ε.Ε.».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v