Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Έρχονται ακόμη περισσότερες δυσκολίες

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν μόνο του. Θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία και ιδίως στους πιο ευάλωτους και θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Έρχονται ακόμη περισσότερες δυσκολίες

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης προφανώς μας ανησυχούν, γι’ αυτό λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους υπόψη μας. Η άσκηση που έχουμε να επιλύσουμε δεν είναι εύκολη. Από τη μία, πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία και από την άλλη, χωρίς να παρεκκλίνουμε δημοσιονομικά. Έρχονται ακόμη περισσότερες δυσκολίες», αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν μόνο του. Θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία και ιδίως στους πιο ευάλωτους και θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας».

Για τη ρύθμιση που θα έρθει «πολύ σύντομα» -όπως είπε- στη Βουλή, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Δεν πρόκειται περί πλαφόν στην τιμή. Σκοπό έχει να προστατέψει τους καταναλωτές από κινήσεις αισχροκέρδειας που δεν δικαιολογούνται ακόμα και από τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια. Όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, δίνουμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους τα απαραίτητα εργαλεία για να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στον ελληνικό τουρισμό, εκτίμησε ότι αυτές, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, «δεν είναι ανησυχητικές». Για το τουριστικό μας προϊόν, σημείωσε, «δεν φαίνονται ιδιαίτερα προβλήματα ή μεγάλες απώλειες. Ευχή όλων μας βέβαια είναι να μην είχαμε πόλεμο, έτσι ώστε να μην έχουμε καθόλου αναταράξεις».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συναίσθησης του ιστορικού βάρους των στιγμών, στηρίζει έμπρακτα το δίκαιο και τη νομιμότητα. Η Ελλάδα διαθέτει ιστορικό και πολιτικό βάθος, που της επιτρέπει να ακούγεται δυνατά η φωνή της στο διεθνές γίγνεσθαι. Η Ελλάδα έχει επενδύσει επί μακρόν στην οδό του Διεθνούς Δικαίου και δεν πρόκειται να αποστεί από αυτήν. Σε συνδυασμό με τη μέριμνα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με εθνική ομοψυχία διασφαλίζουμε την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, από κάθε πλευρά και με κάθε διαθέσιμο μέσο. Είμαστε με τους πολλούς. Είμαστε με αυτούς που έχουν δίκιο. Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε κάθε ενδεχόμενο. Η σθεναρή στάση της διεθνούς κοινότητας θα αποδώσει καρπούς και θα φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό».

Σχετικά με τις εκλογές, όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο νομίζω ότι δεν πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης. Ζούμε ιστορικές στιγμές, αλλάζουν μείζονα πράγματα στην ήπειρό μας, με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή και στη χώρα μας. Και η κυβέρνηση ασχολείται με αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v