Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Καλώς εστάλη στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

“Εδώ έχουμε μια ακραία καταπάτηση του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Καλώς εστάλη στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Υπέρ της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία τάχθηκε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη θέση ότι η χώρα έπρεπε να στείλει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.

“Εδώ έχουμε μια ακραία καταπάτηση του διεθνούς δικαίου” ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (στον ΑΝΤ1), σημειώνοντας: “Όπως ο κ. Πούτιν δείχνει μια αναθεωρητική αντίληψη για τα θέματα της γεωπολιτικής, βασιζόμενος δήθεν σε ένα αυτοκρατορικό παρελθόν, τα ίδια ακριβώς λέει και ο κ. Ερντογάν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Αν θέλουμε να ζητάμε αλληλεγγύη, να είμαστε έτοιμοι και να δίνουμε αλληλεγγύη σε παρόμοιες περιπτώσεις”.

Χαρακτηρίζοντας “φαρισαϊσμό” τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρόσθεσε:

“Την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, διαπραγματεύονταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, την αποστολή βαρέως εξοπλισμού, με συμφωνία της χώρας μας, στη Σαουδική Αραβία. Άρα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει και με λάθος τρόπο στο παρελθόν και μάλιστα επειδή συζητείται η ψηφοφορία και η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το €1,2 δισ. που είχαμε πει να στείλουμε ως αναπτυξιακή βοήθεια στην Ουκρανία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Το καλοκαίρι που υπήρχε ψήφισμα να καταδικάσουμε τη συσσώρευση Ρωσικού στρατού στα σύνορα της Ουκρανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Στο ίδιο ψήφισμα καταδικάζαμε και την υπόθεση Ναβάλνι που προκάλεσε ο κ. Πούτιν, όμως πάλι απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Συμπλήρωσε δε, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ απείχαν και από την καταδίκη της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρωτοβουλία του (ως πρώτου Αντιπροέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) για την αποστολή εξοπλισμού από χώρες της Ευρώπης σε τρίτα κράτη.

«Δεν μπορεί, όταν αγοράζει η Ελλάδα και κάνει εξοπλιστικά προγράμματα με τους Γάλλους, συγχρόνως οι Ισπανοί και οι Γερμανοί να εξοπλίζουν την Τουρκία”.

Και συμπλήρωσε πως αν προχωρήσει η αμυντική ένωση της Ευρώπης και αποκτήσουμε κοινούς εξοπλισμούς, ευρωστρατό και ενιαία εξωτερική πολιτική, ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει πολύ λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και θα μπορεί από μία χώρα - καταναλωτής να μετατραπεί σε χώρα - παραγωγό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v