Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν, η Δύση τού επέτρεψε να εισβάλει

Η Κίνα κάνει πάρτι διότι θα αξιοποιήσει το ψηφιακό νόμισμα που «χτίζει» εδώ και τρία χρόνια για να αντικαταστήσει το SWIFT.

Βαρουφάκης: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν, η Δύση τού επέτρεψε να εισβάλει

«Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου. Το έχω πει από το 2001, όταν η κυβέρνηση Σημίτη πίεζε να του δώσουμε τίτλο επίτιμου διδάκτορα, λόγω εγκλημάτων στην Τσετσενία».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στην ειδική συζήτηση στη Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μία βάρβαρη επιλογή του εγκληματία πολέμου, του Πούτιν, αλλά η Ουάσιγκτον και η ανεκδιήγητη ΕΕ φέρουν την ευθύνη καθώς του επέτρεψαν να εισβάλει».

Όπως σημείωσε, οι Ουκρανοί έπρεπε να αποφασίσουν για την ουδετερότητά τους, εφόσον η Δύση έπαυε να τους τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Ενώ ως άμεσο καθήκον έθεσε τη στήριξη της παλλαϊκής άμυνας των Ουκρανών πολιτών, διότι «πάνω απ' όλα είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται και υποφέρουν».

«Διακρίσεις μεταξύ θυμάτων εμείς δεν κάνουμε, σε αντίθεση με εσάς που αποκαλείτε τρομοκράτη έναν Παλαιστίνιο και ήρωα έναν Ουκρανό πολίτη που φτιάχνει μολότοφ, και καλά κάνει, για να υπερασπίσει το σπίτι του», τόνισε επίσης.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι «ο Πούτιν διώκει δημοσιογράφους, αλλά κι εσείς, κύριοι της ΝΔ, κάνετε το ίδιο», αναφερόμενος στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Κίνα κάνει πάρτι για την εξέλιξη διότι, πέραν της ενεργειακής συμφωνίας με τη Μόσχα, θα αξιοποιήσει το ψηφιακό νόμισμα που “χτίζει” εδώ και τρία χρόνια για να αντικαταστήσει το SWIFT.

Κάλεσε, τέλος, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ σε συντονισμό δράσης για να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος.

Παρέπεμψε δε, στην επιστολή που έστειλε ήδη στους κυρίους Τσίπρα και Κουτσούμπα για συντονισμό (και) της αντιπολεμικής δράσης τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v