Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

Οικονομία και μεγάλα έργα στην κορυφή της κυβερνητικής ρητορικής. Το θετικό αφήγημα απέναντι σε ακρίβεια και πανδημία. Το δίλημμα της κάλπης και η απάντηση στην «τοξικότητα των ημερών».

Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

Να αλλάξει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να ξεφύγει από το «τοξικό κλίμα» που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή του τόπου το τελευταίο διάστημα, θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που η ακρίβεια και η πανδημία εξακολουθούν να είναι εδώ -και μάλιστα με πολύ υψηλό αριθμό νεκρών επί καθημερινής βάσης-, ο πρωθυπουργός, στην άτυπη προεκλογική περίοδο που φαίνεται να έχει ξεκινήσει, αναζητά το θετικό αφήγημα με το οποίο θα πορευτεί στον δρόμο προς τις κάλπες. Και γι' αυτό δείχνει να επικεντρώνεται στους θετικούς οικονομικούς δείκτες και στην προβολή έργων και δράσεων σε όλη τη χώρα, που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και σηματοδοτούν, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «την Ελλάδα του μέλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις περιοδείες του στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας σε έργα υποδομής αλλά και σε στοχευμένες επισκέψεις, όπως έκανε χθες στη Θεσσαλονίκη (οδική σύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ - Εγνατία Οδό και Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών).

«Στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη συμπρωτεύουσα, περιγράφοντας τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει. «Βγαίνουμε πια σε εργοτάξια, δεν μας παρουσιάζονται απλά μακέτες και σχέδια», σημείωσε, ενώ επανέλαβε το δίλημμα με το οποίο θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επόμενες εθνικές εκλογές:  

«Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο, να συγκρίνουμε αυτή την τετραετία με την προηγούμενη τετραετία και να μιλήσουμε επίσης για την επόμενη τετραετία. Διότι το έργο μας δεν σταματάει σε μια τετραετία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ανάπτυξη για όλους»

Όσον αφορά την οικονομία, όπως διαφάνηκε και από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει να προβάλλει επικοινωνιακά την υψηλή ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας σε συνδυασμό με την αύξηση εργαζόμενων και επιχειρήσεων, τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και τις επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών στη χώρα μας (Microsoft, Google, Cisco, Deloitte, Pfizer).

Η ανάπτυξη για όλους, υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, «είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας, ώστε να καταπολεμηθούν στη ρίζα τους οι κοινωνικές ανισότητες, που απαιτούν συνδυαστικές δημόσιες πολιτικές και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

Όλα αυτά, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αποτελούν και μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που «επιχειρεί, οφθαλμοφανώς πλέον, να καλλιεργήσει ένα κλίμα πόλωσης, έντασης και αντιπαράθεσης, με ψευδείς καταγγελίες και προσωπικές επιθέσεις». Στο πρίσμα αυτό εντάσσουν τις τελευταίες παρουσίες του Παύλου Πολάκη στη Βουλή και την κάλυψη αυτού από την Κουμουνδούρου. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, «με δεδομένη την παρατεταμένη αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει σοβαρό πολιτικό λόγο και να παρουσιάσει χρήσιμες αντιπροτάσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είναι φανερό ότι η ηγεσία της έχει επιλέξει ως γήπεδό της την απαξίωση των θεσμών, τον διχασμό και τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Δεν θα ακολουθήσουμε», τονίζουν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v