Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δικαιοσύνη για τα πρακτικά της σύσκεψης με την Αττική Οδό

Η απάντηση του Α. Σκέρτσου στη Βουλή «δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πρακτικά» πυροδότησε την αντίδραση. Κατά την εταιρεία Αττική Οδός, ήταν κυβερνητική απόφαση να μην απαγορευτεί προληπτικά η διέλευση των βαρέων οχημάτων και παραπέμπει σε σχετικό βίντεο.

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δικαιοσύνη για τα πρακτικά της σύσκεψης με την Αττική Οδό

Την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των “επιτελικών” συνεδριάσεων για την αντιμετώπιση του χιονιά ή το σχετικό βίντεο, προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και, μάλιστα, προειδοποιεί ότι θα ασκήσει στο Μαξίμου πίεση στον μέγιστο βαθμό με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην άρνηση της. Κι αυτό διότι στην επίμαχη σύσκεψη εν όψει της “Ελπίδας” μετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος δήλωσε σήμερα στη Βουλή πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν πρακτικά.

Το θέμα αφορά στην επίμαχη συνεδρίαση της προηγούμενης Κυριακής, εν όψει της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, όταν η εταιρεία της Αττικής Οδού (υποστηρίζει ότι) ζήτησε να απαγορευτεί η διέλευση στα βαρέα οχήματα, όπως είχε γίνει και πέρυσι, εν όψει, τότε, της “Μήδειας”.

Κατά την εταιρεία, ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης απέρριψε το αίτημα, με το επιχείρημα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική και εφοδιαστική δραστηριότητα. Ο κ. Στυλιανίδης διέψευσε τον ισχυρισμό της εταιρείας, η οποία ωστόσο επανήλθε επιμένοντας: υπάρχει μαγνητοσκοπημένο υλικό των συνεδριάσεων.

Κατόπιν τούτων, προκάλεσε αίσθηση η σημερινή απάντηση του υπουργού Επικρατείας (και του πλέον κρίσιμου κρίκου του “επιτελικού κράτους”) Άκη Σκέρτσου στη Βουλή: “δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν πρακτικά”. Την ερώτηση την είχε απευθύνει λίγα λεπτά πριν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση

Η ανάδειξη του θέματος “στον μέγιστο βαθμό” από την αξιωματική αντιπολίτευση προβάλλεται πλέον ως “μονόδρομος”. Δηλαδή ακόμα και με δικαστική διεκδίκηση των πρακτικών ή του βίντεο των συνεδριάσεων.

Αρμόδιες πηγές της αποδίδουν την δήλωση περί “άγνοιας” του κ. Σκέρτσου στο γεγονός ότι μετείχε και ο ίδιος στις επίμαχες συνεδριάσεις της Κυριακής εν όψει της “Ελπίδας” και, άρα, “είτε συμφώνησε με τον κ. Στυλιανίδη να μην δεχτεί την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων, είτε το ‘επέβαλε’ ο ίδιος”.

Αμέσως μετά την απάντηση Σκέρτσου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνεται και το (διάρκειας ενός λεπτού) βίντεο από τον διάλογο στη Βουλή.

Όπως σημειώνει:

Για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά. Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους την Μαραθώνος και την Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού.
Τις αποφάσεις τις πήραν ο "επιτελάρχης" κ. Σκέρτσος και ο... θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος.

Σήμερα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων.

Πριν καλά καλά ο κ. Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ο ίδιος ο “ένοχος” υπουργός όμως, αμέσως μετά, έκανε τον Κινέζο, λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους. Αρκετά πια με την κοροϊδία, με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ και με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών.

Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v