Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΙΝΑΛ: Γιατί θα συνεδριάσει… στις 8 πμ αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του

Η αρχική μεθόδευση για το μεσημέρι προσέκρουσε στο “βέτο” του προέδρου της Βουλή Κ.Τασούλα: “Δεν παραχωρείται αίθουσα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κορυφαία συνεδρίαση στην Ολομέλεια”.

ΚΙΝΑΛ: Γιατί θα συνεδριάσει… στις 8 πμ αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του

Και επισήμως, με ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα συνεδριάσει… στις 8 πμ της Κυριακής σε αίθουσα της Βουλής.

Αυτός ήταν ο συμβιβασμός που επετεύχθη ανάμεσα στο κόμμα και στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μετά την ένταση που προκλήθηκε το απόγευμα, αμέσως μετά την έναρξη της (τριήμερης) συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Όπως σημειώσαμε και νωρίτερα, το ΚΙΝΑΛ θέλησε να ορίσει συνεδρίαση της Κ.Ο, το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να μιλήσει σ΄ αυτήν (on camera) ο Νίκος Ανδρουλάκης και να καλυφθεί το κενό της απουσίας του από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, δεδομένου ότι δεν είναι βουλευτής.

Την τακτική αυτή είχε εγκαινιάσει λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς όρισε συνεδρίαση της Κ.Ο. σε αίθουσα της Βουλής λίγες ώρες πριν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός (18 Δεκεμβρίου).

Χθες, όταν διατυπώθηκε το αίτημα για αύριο, ο κ. Τασούλας το απέρριψε, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν, μεσούσης μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, να παραχωρείται αίθουσα της Βουλής για να συνεδριάσει μία κοινοβουλευτική ομάδα.
Επισήμανε μάλιστα ότι το Κανάλι της Βουλής δεν μεταδίδει ποτέ τίποτα που γίνεται ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης διαμαρτυρήθηκε έντονα και, εν όψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που θα διευθετήσει οριστικά το θέμα για το μέλλον, ζήτησε να παραχωρηθεί εκτάκτως η αίθουσα για αύριο.

“Το κάναμε την προηγούμενη φορά που, πάλι εκτάκτως, ζητήσατε να συνεδριάσετε ταυτόχρονα με τις εργασίες της Ολομέλειας”, ανταπάντησε ο κ. Τασούλας, αναφερόμενος στην ημέρα συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού.

Συμβιβασμός

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, παρεμβαίνοντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, αφού επέκρινε την κίνηση του κ. Τασούλα, πρότεινε να τους δοθεί αίθουσα και να γίνει συνεδρίαση της Κ.Ο. πριν αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας (δηλαδή πριν… τις 9 το πρωί). Κατόπιν αυτού, ο κ. Τασούλας είπε ότι το αίτημα θα επανεξετασθεί. Όπερ και εγένετο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και το ΚΚΕ παρενέβησαν υπέρ του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ, προτείνοντας να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v