Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χλιαρή» στήριξη Οικονόμου σε Στυλιανίδη

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της», αρκέστηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Χλιαρή» στήριξη Οικονόμου σε Στυλιανίδη

«Χλιαρή» στήριξη στον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη παρείχε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της», τόνισε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «ο πήχης των απαιτήσεων για τη διαχείριση της κρίσης που είχαμε είναι πιο ψηλά».

Αναφορικά με τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, 200.000 σπίτια τη Δευτέρα έμειναν χωρίς ρεύμα, ως αποτέλεσμα των συνεπειών σφοδρής χιονόπτωσης. «Έγιναν και γίνονται τεράστιες προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχηματισμό μηχανισμών για αποζημιώσεις των πολιτών», είπε.

Για ενδεχόμενες αποζημιώσεις από την Αττική Οδό, πέραν των 2.000 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και θα υπάρξουν οι κατάλληλες ανακοινώσεις. Παράλληλα, υπενθύμισε, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έρευνας για τις ευθύνες και τις κυρώσεις για την εταιρεία.

Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού. Όπως είπε, θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών και θα κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν. «Η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας και τις άλλες χώρες, που προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε, αν χρειαστεί, να δοθεί παράταση στη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη, ενισχυτική δόση. Όπως σημείωσε, «μπορεί να γίνουν μικρές ολιγοήμερες προσαρμογές και θα βγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Φουρθιώτη και την επικοινωνία του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Οι εξηγήσεις του κ. Γεραπετρίτη ήταν πολύ σαφείς και τα ζητήματα πολύ πιο σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v