Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες

Στη μάχη με την κακοκαιρία η κρατική μηχανή, για να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση. Τι είπε για Μ. Φουρθιώτη.

Οικονόμου: Προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη, προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό, όπως είπε, των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και τα όσα παρουσιάστηκαν έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα».

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «από το πρωί πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις, με την εκπαιδευτική κοινότητα να αξιοποιεί το ψηφιακό αυτό εργαλείο, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τα στελέχη της εκπαίδευσης, για την άμεση ανταπόκριση και την ετοιμότητά τους στην τηλεκπαίδευση». Αναγνώρισε προβλήματα και δυσλειτουργίες, όμως -όπως είπε- η «μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει».

Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, σημείωσε, «είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικο-οικονομικού βίου».

Παράλληλα, όπως είπε, «όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε για να μην αντιμετωπίσουμε περαιτέρω προβλήματα, θα αξιολογηθεί από την Πολιτική Προστασία και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Για την υπόθεση Φουρθιώτη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Προφανώς εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Γεραπετρίτης, ήταν πολύ σαφής η απάντησή του, δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπονόμευση του κύρους των θεσμών και την καταστροφολογία, υιοθετεί τώρα και τον εν λόγω κύριο. Η απελπισία του κ. Τσίπρα από την πολιτική του απαξίωση καθιστά απολύτως φυσιολογική αυτή τη συμπεριφορά».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «οι θέσεις του πρωθυπουργού τόσο για τον χρόνο όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών είναι γνωστές και δεν έχουν διαφοροποιηθεί», ενώ για τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, σημείωσε ότι «την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις της για να πάρουμε τις αποφάσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v