Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

Απαντήσεις με “αστερίσκους” στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στο πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους. “Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος”.

Ανδρουλάκης: Αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

Απαντήσεις για τον εκλογικό στόχο του κόμματός του αλλά και για ερωτήματα της ζοφερής πραγματικότητας έδωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τηλεοπτική συνέντευξή του (στον Alpha), ωστόσο κάποιες από αυτές προκάλεσαν…νέα ερωτήματα.

- Στο θέμα της ακρίβειας, πρότεινε “γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού αύριο” και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

Στην παρατήρηση ωστόσο ότι το πρώτο σκέλος μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις και ανεργία, απάντησε πως μιλάει για αύξηση μόνο του κατώτατου μισθού “που δεν θα δημιουργήσει τέτοια κλιμάκωση”.

- Αναφορικά με τον εμβολιασμό, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας με κριτήρια που αφορούν την ηλικία και τις υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα, προκρίνοντας το ιταλικό μοντέλο του covid pass: όσοι το έχουν πάνε παντού, όσοι δεν το έχουν (δηλαδή δεν έχουν εμβολιαστεί) θα πρέπει να κάνουν rapid test για να μπουν σε τράπεζες-φαρμακεία-σούπερ μάρκετ.

Στην ερώτηση όμως για το εάν συμφωνεί με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (ή και άνω των 50 ετών, όπως σχεδιάζεται) παρέπεμψε στη διχογνωμία που υπάρχει εντός του κυβερνώντος κόμματος για το θέμα. “Ας καταλήξουν πρώτα στην κυβέρνηση τι θέλουν”, είπε.

Κατά τα λοιπά, ο κ.Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση να αυξηθούν τα σημεία των δημοσίων δομών για τη διενέργεια δωρεάν rapid test και κοστολόγησή τους στα 40 ευρώ όταν γίνονται στα ιδιωτικά κέντρα.
Επανέλαβε επίσης της θέση του για την προκλητικότητα της γείτονος “να σταματήσει η ΕΕ να πουλάει όπλα στην Τουρκία”.

Για το “καυτό” θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών, εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ.Ανδρουλάκης επέμεινε στον στόχο του κόμματος για “δημιουργία σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης” και αυτόνομη πορεία του.

“Η πρώτη κάλπη θα αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος”, είπε, χαρακτηρίζοντας “τοξικό” τον σημερινό δικομματισμό.

Επανέλαβε δε, ότι στο συνέδριο του κόμματος ο τίτλος του ΚΙΝΑΛ θα αλλάξει ώστε να περιέχεται και η λέξη “ΠΑΣΟΚ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v