Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Προσλήψεις και αναδιάταξη προσωπικού για τις αρρυθμίες στα σχολεία

Λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους τους εκπαιδευτικούς, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το πρόβλημα με τα self-tests.

Οικονόμου: Προσλήψεις και αναδιάταξη προσωπικού για τις αρρυθμίες στα σχολεία

Τρεις τρόπους διαχείρισης «των αρρυθμιών που περιμένουμε στα σχολεία» προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: Την αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τις ίδιες τις σχολικές μονάδες, νέες προσλήψεις και τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, αν χρειαστεί. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους τους εκπαιδευτικούς, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί.

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «ανοίγει τα σχολεία με ένα πρωτόκολλο που λαμβάνει υπόψη την προστασία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών». Παράλληλα, όπως είπε, «εποπτεύει στενά την κατάσταση στα σχολεία. Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων αλλά είμαστε προετοιμασμένοι».

Το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, είναι η κυρίαρχη ευρωπαϊκή τάση. «Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων, άνοιξαν τις προηγούμενες μέρες και σήμερα τα σχολεία στις περισσότερες χώρες», τόνισε και χαρακτήρισε τη δια ζώσης λειτουργία ως «καίριας σημασίας».

Χθες, όπως είπε, 1,6 εκατομμύριο ανθρώπων που σχετίζονται με την εκπαίδευση έκαναν self-test και βρέθηκαν 15.547 κρούσματα. «Κάθε κρούσμα που ανιχνεύεται, είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την περαιτέρω παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού», είπε και επανέλαβε ότι οι τακτικοί έλεγχοι είναι η βασική παράμετρος του σχεδίου ανάσχεσης της πανδημίας.

Για το πρόβλημα των self-tests, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «υπήρχε το απαραίτητο απόθεμα. Υπήρξε ένα ζήτημα διανομής από τα κέντρα διανομής στα φαρμακεία. Πολύ έγκαιρα δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε».

Για τις εξελίξεις με τον αγωγό Eastmed, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση «έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα, αλλά και μια σειρά από εναλλακτικές επιλογές, τεχνικά εφικτές και βιώσιμες. Η χώρα μας δεν είναι παραγωγός αλλά διαμετακομιστικός κόμβος», σημείωσε και υπογράμμισε την ενεργή προώθηση εκ μέρους της χώρας μας του project της ηλεκτρικής ενέργειας με την Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v