Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται διεθνής κόμβος τεχνολογίας

Αποδείξαμε πως η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα, που φάνταζαν αδύνατα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται διεθνής κόμβος τεχνολογίας

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε διεθνή κόμβο τεχνολογία και πολύ σύντομα θα εξάγει ψηφιακή τεχνογνωσία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος. Μητσοτάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΠΕ.

Παράλληλα προανήγγειλε δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης με αρχή από τον ελληνικό στρατό που σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία θα δημιουργήσει προγράμματα για την των φαντάρων και παράλληλα θα επεκταθεί στους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να μπορούν να χειριστούν τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται με το ψηφιακό κράτος.

«Θα δουλέψουμε πολύ και στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί ψηφιακές δεξιότητες θα πρέπει να έχει πάνω από όλα το ίδιο το Κράτος και για να ρυθμίζει τα του οίκου του» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτησή του με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2021.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί σήμερα το σημείο εκείνο, που συγκεντρώνει θετικά πρόσημα αξιολόγησης από το σύνολο της κοινωνίας. Αποδείξαμε πως η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα , που φάνταζαν αδύνατα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που όπως ανέφερε η σύσταση του συγκεκριμένου υπουργείου σχεδιαζόταν δύο χρόνια πριν από τις εκλογές.

«Η ψηφιοποίηση του κράτους δεν αφορά μόνο την δημιουργία ενός Καινούργιου τρόπου ψηφιακής επικοινωνίας τους πολίτες αλλά πρέπει να αφορά και τις διαδικασίες του κράτους άρα και απλοποίηση των διαδικασιών, αυτό το οποίο όλοι γνωρίζουμε ως gov.gr, την πληροφορία και τα ανοιχτά δεδομένα και έχουμε δημιουργήσει έναν ενάρετο κύκλο όπου όλα τα υπουργεία θέλουν να συνεργάζονται με το υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης διότι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει όφελος από αυτήν την συνεργασία » είπε με νόημα.

«Πλέον η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων, καθώς εγχώρια και ξένα κεφάλαια αντελήφθησαν πως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Θέλω να χαιρετίσω τη σημαντική κινητικότητα που καταγράφεται στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ μίλησε για την προσέλκυση εργαζομένων από το εξωτερικό αλλά και την επιτυχία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων που δημιουργεί ένα brand για την Ελλάδα.

« Η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να προσελκύουν Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, δημιουργεί γέφυρες με τις ξένες αγορές κεφαλαίων. Όσο έχουμε ιστορίες επιτυχίας από το οικοσύστημα των startups, ήτοι πολύ μεγάλες αποτιμήσεις και εξαγορές από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού τόσο περισσότερα παιδιά θα τολμούν να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v