Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη του Ν. Ανδρουλάκη έναντι του Γ. Παπανδρέου

Μεγάλη νίκη με ποσοστό 68% έναντι του Γ. Παπανδρέου που αποδέχτηκε την ήττα και συνεχάρη τον νικητή. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε», το μήνυμα Ανδρουλάκη. Τηλεφώνημα του Κ. Μητσοτάκη.

ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη του Ν. Ανδρουλάκη έναντι του Γ. Παπανδρέου

Καθαρή και ηχηρή είναι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς εκλέγεται πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό περίπου 68,14% στο 83,65% των εκλογικών τμημάτων (με 78% ενσωμάτωση). Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 31,86%, ενώ στις κάλπες του δεύτερου γύρου προσήλθαν 206.000 ψηφοφόροι.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε , η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αναλυτικά: «Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή: Να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης.

Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, καταθέτοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, έκαναν την παράταξη πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία. Συγχαίρω θερμά τους συνυποψηφίους μου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Χρηστίδη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο, για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε μαζί. Τους καλώ όλους, να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι η το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του Κινήματος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτό τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές, όλων των γενεών της παράταξης, σε όλη την Ελλάδα που ήταν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για ένα λόγο σημαντικότερο για όλους τους άλλους, γιατί αυτές τις εβδομάδες συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, να έρχονται ξανά και να είναι δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία.

Φίλες και φίλοι, έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη σημερινή νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων. Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι. Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε! Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Να’ στε καλά και καλό μας αγώνα.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη τον νέο πρόεδρο και έκανε στην ακόλουθη δήλωση: 

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη».

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα έκαναν στον κ. Ανδρουλάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον συγχαρούν ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να συναντηθούν.

 

Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής:  «Η Φώφη Γεννηματά μας άφησε μία σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και μαζί με αυτή μία εντολή. Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε.

Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ανδρουλάκη, το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου Προέδρου. Όπως και η ευθύνη.

Η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ότι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα. Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44. Υπήρξε και ένα λευκό.

Στον Α' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία. Στην πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ είχαν λάβει κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Οι κάλπες έκλεισαν μετά και τη παράταση μισής ώρας που έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ λόγω μεγάλης συμμετοχής σε κάποια εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Κατά συνέπεια οι κάλπες αντί για τις 19:00, έκλεισαν στις 19:30 σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v