Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργικό φάουλ με… το κερί του Τσίπρα

«Δεν έχει τον Θεό του» το επίσημο σχόλιο. Τροπολογία για ελέγχους στους ναούς και ερωτήματα για τον μη υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ένστολους. ΚΙΝΑΛ: «Αρνητής της πραγματικότητας ο πρωθυπουργός».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργικό φάουλ με… το κερί του Τσίπρα

Απαντήσεις σε όλα, ακόμα και αν… έχει ανάψει κερί σε εκκλησία, θα δώσει αυτό το διήμερο ο Αλέξης Τσίπρας, προβάλλοντας θέσεις για πανδημία - ακρίβεια και επικρίνοντας σκληρά την κυβέρνηση για τη «λευκή πετσέτα» που έχει ρίξει και στα δύο μείζονα ζητήματα.

Την αφορμή θα δώσει συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό της κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή την αυριανή περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια και την ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια στη Χαλκίδα.

Ενδεικτική της στάσης που τηρεί (και θα τηρήσει, πλέον) η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την υποχρεωτική επίδειξη τεστ στις εκκλησίες, οι οποίες έμειναν πάλι εκτός των νέων μέτρων. «Όλοι μετράμε νεκρούς και ο Μητσοτάκης ψήφους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ανακοινώνοντας την κατάθεση της τροπολογίας, προκειμένου να αναδείξει τον πελατειακό/ψηφοθηρικό χαρακτήρα της εξαίρεσης των ναών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή η πρωτοβουλία να συνοδευτεί και από πιο τολμηρές προτάσεις, όπως η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας. «Δεν είναι δυνατόν ο ανεμβολίαστος αστυνομικός να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον πολίτη», τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, είχε φωτογραφίσει προ δύο εβδομάδων μία τέτοια επέκταση, επισημαίνοντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους.

Κατά την Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός «έχουν στριμωχτεί» από την επιθετικότητα του 4ου κύματος, την καθυστέρηση («πάλι») στη λήψη μέτρων και την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Παρότι ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε χθες δύο φορές στη διαβεβαίωση ότι «παρά την πίεση στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι καλύτερη με πέρυσι», οι ίδιοι οι γιατροί δίνουν στοιχεία που πιστοποιούν… το αντίθετο. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ενώ το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται ήδη σε burnout.

Δεν έχει… τον Θεό του

Σ' αυτό το «στρίμωγμα» αποδίδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του πρωθυπουργού να «εκθέσει» στους πιστούς τον κ. Τσίπρα («ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί»), προκειμένου να υποστηρίξει την εξαίρεση των ναών από τους ελέγχους για τα τεστ.

Αποδεικνύοντας, όπως λένε, ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη («οι ναοί είναι χώροι ασύλου») και του Στέλιου Πέτσα («για τους πιστούς είναι πιο σημαντική η εκκλησία από το εμπορικό κατάστημα») δεν ήταν ενδοκυβερνητικές παραφωνίες, αλλά υποστήριξη της επίσημης πολιτικής.

«Τελικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τον Θεό του», σχολίασε επισήμως η Κουμουνδούρου, με την επισήμανση ότι: «μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού είναι η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή». (Παρεμπιπτόντως, ο κ. Τσίπρας έχει ανάψει κερί σε εκκλησία και οι σχετικές φωτογραφίες κυκλοφορούν από χθες στο διαδίκτυο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα «σηκώσει», επιπλέον, τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, αφού μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ». «Ο κ. Σκέρτσος αποκάλυψε τι σύστημα Υγείας θέλει πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρουν πηγές.

ΚΙΝΑΛ: Αρνητής της πραγματικότητας

«Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας» είναι το καυστικό σχόλιο του ΚΙΝΑΛ για τη χθεσινή συνέντευξη (στο Mega) του κ. Μητσοτάκη. «Όλα καλά τα βρήκε για την πανδημία και την ακρίβεια, καμία βιασύνη για αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Οι πολίτες που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα τον υποχρεώσουν σε ανώμαλη προσγείωση σε αυτήν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v