Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Διακοπή εργασιών λόγω κρούσματος, «η Παναγιά μαζί σας»!

Θετικό το rapid test του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Κατατέθηκε η τροπολογία του υπ. Υγείας για επ' αμοιβή συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων.

Βουλή: Διακοπή εργασιών λόγω κρούσματος, «η Παναγιά μαζί σας»!

Σε διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής οδήγησε το θετικό rapid test που έκανε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η παρουσία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν επιβεβλημένη καθώς αφορούσε το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια.

“Διακόπτουμε μέχρι αύριο για να γίνουν τα δέοντα στην αίθουσα” (απολύμανση κλπ) είπε ο προεδρεύων Απόστολος Αβδελάς και ευχήθηκε στους παρόντες βουλευτές και τους υπαλλήλους… “η Παναγιά μαζί σας”.

Ο ίδιος ο κ.Καραμανλής, με ανάρτηση του στα social media, έκανε γνωστό ότι το rapid test που είχε κάνει χθες βγήκε αρνητικό, αλλά σήμερα, ενώ βρισκόταν στη συνεδρίαση της Βουλής, ένοιωσε αδιαθεσία και έκανε νέο rapid test που βγήκε θετικό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε την τροπολογία για την επ΄αμοιβή συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων. “Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα προχωρήσουμε και σε υποχρεωτικές διαδικασίες”, προανήγγειλε.

Σύμφωνα με την τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς, ειδικοτήτων που έχει ανάγκη το σύστημα, να παράσχουν υπηρεσίες για συγκεκριμένο διάστημα και να αμείβονται με 250 ευρώ ανά εφημερία.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών ώστε αυτά τα ποσά να φορολογούνται αυτοτελώς. Και πρόσθεσε ότι με το ίδιο ποσό και το ίδιο φορολογικό καθεστώς θα αμείβονται και οι γιατροί του ΕΣΥ για τις εφημερίες που υπερβαίνουν το μηνιαίο πλαφόν.

Η “ποινή” για τους ανεμβολίαστους επικουρικούς

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, αυτή επεκτείνεται (όπως αναμενόταν) μέχρι της 31/12/2021.

Ο κ.Πλεύρης σημείωσε ότι οι ανεμβολίαστοι μόνιμοι γιατροί θα βρίσκονται σε αναστολή όσο χρειαστεί, ενώ στους ανεμβολίαστους επικουρικούς δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση.

Υπερασπιζόμενος τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απέρριψε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι έχουν απλώς τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους.

Ενώ κάλεσε τους ομιλητές των κομμάτων να πουν σε ποιες άλλες κατηγορίες πληθυσμού, πλην των υγειονομικών, προτείνουν να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v