Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ

Τελευταία επίσκεψή της ως Καγκελάριος. Στο τετ α τετ αναμένεται να γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Στην Αθήνα σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ

Την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα, ως Καγκελάριος της Γερμανίας, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Άγκελα Μέρκελ, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη, καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Στο τετ α τετ αναμένεται να γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου - Ελλάδας. Επί τάπητος εξάλλου θα βρεθούν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πανευρωπαϊκή πραγματικότητα μετά την υγειονομική κρίση.

Η κυρία Μέρκελ θα έχει το βράδυ δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και αύριο, Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v