Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Όχι διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Απέκλεισε το ενδεχόμενο για πράσινες μπάρες στο κέντρο της πρωτεύουσας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για την πανδημία και τις ΜΕΘ, σχολιάζοντας την επανεμφάνιση Τσιόδρα. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Όχι διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Διέψευσε το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παρόλο που το είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Όχι», ήταν η μονολεκτική του απάντηση στο σχετικό ερώτημα, ενώ για την επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε:

«Δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα που λαμβάνουμε. Αναδεικνύεται ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση του ποσοστού των εμβολιασμών με τα περιστατικά της πανδημίας που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και τους ανθρώπους που νοσούν βαριά. 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για την εξεταστική επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να διερευνηθούν μας βρίσκουν σύμφωνους, ωστόσο θέλουμε να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο το χρονικό βάθος. Ο πιο λογικός τρόπος είναι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή πρόταση, που να κατατεθεί και να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή. Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από τη διερεύνηση της δικής του περιόδου διακυβέρνησης. Η επιλογή μας είναι, με ένα θεσμικά σοβαρό τρόπο, αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμείνει σε αυτή τη θέση της, η Κ.Ο. ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση και σύμφωνα με το σύνταγμα, θα πάμε σε δύο εξεταστικές».

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις πλημμύρες, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να μη ζουν σκηνές ταλαιπωρίας, να μην αισθάνονται ότι απειλούνται. Εξαιτίας και της κρίσης των μνημονίων, έμειναν πίσω σχετικά έργα υποδομής που σχετίζονται με τα ακραία φαινόμενα. Γίνεται προσπάθεια να τρέξουμε πιο γρήγορα, ενώ γίνονται στοχευμένες προσπάθειες και σε μικρότερης κλίμακας έργα. Στο μεσοδιάστημα, το βάρος πέφτει στη διαχείριση των φαινομένων όταν συμβαίνουν, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των δημόσιων υποδομών, καθώς και στη στήριξη των πληγέντων».

ΣΥΡΙΖΑ για διόδια στο κέντρο: Αυτοεξευτελίζονται οι υπουργοί του Μητσοτάκη

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αδειάζει στεγνά τον αρμόδιο υπουργό κ. Καραμανλή, για τα διόδια και το δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική αναφορά του Γ. Οικονόμου.

«Όσο οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη αυτοσχεδιάζουν, κουτουλάνε μεταξύ τους από την ασυνεννοησία και αυτοεξευτελίζονται, και όσο τα ΜΜΜ αποτελούν παράγοντα υπερμετάδοσης της πανδημίας λόγω ακραίου συνωστισμού, τόσο η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v