Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Δένδιας: Εθνική ανάγκη η υπερψήφιση της συμφωνίας

Στην απάντηση του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε την Βουλή (και, κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση) να υπερψηφίσει τη συμφωνία με την Γαλλία, "στο όνομα της εθνικής ομοφωνίας και ανάγκης”.

Ν. Δένδιας: Εθνική ανάγκη η υπερψήφιση της συμφωνίας

Για το μείζον θέμα της αποστολής ελληνικών στρατιωτών στο Σαχέλ, τόνισε ότι η συμφωνία δεν μας υποχρεώνει να το κάνουμε, ότι αναφέρεται στο κείμενο με τη λέξη “δύναται”. Οι προϋποθέσεις, όπως είπε, να το πράξουμε είναι: πρώτον, να το αποφασίσουμε εμείς και, δεύτερον, να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

“Γιατί δημιουργείτε φοβικά σύνδρομα στην Ελληνίδα μάνα;”, ρώτησε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενώ για το τι θα κάνει η Γαλλία σε περίπτωση τουρκικού προβλήματος στην ΑΟΖ (σ.σ. στο πλαίσιο της ρήτρας αμυντικής συνδρομής) υποστήριξε ότι αυτά διευκρινίζονται σε κατ' ίδιαν ενημέρωση και δεν πρέπει να εντάσσονται σε “μικροκομματικό λαϊκισμό”.

Εμμένοντας ιδιαίτερα στην τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε ότι η γειτονική χώρα “ισχυρίζεται πως η αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο ανατολικό Αιγαίο συνιστά όρο εθνικής κυριαρχίας επί των νησιών αυτών. Δηλαδή, εάν δεν αποστρατικοποιηθούν δεν είναι ελληνικά”.

Για να καταλήξει: “Όταν έχουμε απέναντι μας αυτή την Τουρκία, με αυτή τη συμπεριφορά, θεωρείτε ότι δεν έπρεπε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία;”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v