Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Μπίζνες ανάμεσα στις αστικές τάξεις η συμφωνία με Γαλλία

Και αυτή η συμφωνία συμβάλλει στις πολιτικές συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο που δρομολογούνται, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και μίλησε για αδιέξοδη κούρσα εξοπλισμών.

Κουτσούμπας: Μπίζνες ανάμεσα στις αστικές τάξεις η συμφωνία με Γαλλία

«Στην ιδρυτική διακήρυξη του ΝΑΤΟ (άρθρο 5) υπάρχει ρήτρα αμυντικής συνδρομής μεταξύ των μελών της, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ όταν η Τουρκία παραβίαζε εναέριο χώρο μας».

Με αυτή τη φράση, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αμφισβήτησε τη θετική αναφορά της κυβέρνησης στη βοήθεια που εξασφάλισε η χώρα μέσα από τη συμφωνία με τη Γαλλία.

Εμμένοντας στη θέση του κόμματός του ότι όλες οι ανάλογες συμφωνίες συνιστούν «μπίζνες ανάμεσα στις αστικές τάξεις», παρέπεμψε σε δύο παραδείγματα:

Πρώτον: Πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου, συνοδευόμενος από Γάλλους επιχειρηματίες, συμπροήδρευσε με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου στην 6η σύνοδο μικτής εμπορικής επιτροπής Γαλλίας-Τουρκίας.

Δεύτερον: To 1924 υπεγράφη γαλλοτσεχική συμφωνία αμυντικής συνδρομής, που έγινε κουρελόχαρτο λίγα χρόνια αργότερα, όταν η Γαλλία συνυπέγραψε τη Συμφωνία του Μονάχου για παράδοση τσέχικων εδαφών στη ναζιστική Γερμανία.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι και αυτή η συμφωνία συμβάλλει στις πολιτικές συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο που δρομολογούνται και μίλησε για αδιέξοδη κούρσα εξοπλισμών. «Μας είπατε, κύριοι της κυβέρνησης, ότι οι Αμερικανοί ευλόγησαν την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά όλοι ξέρουν ότι οι Αμερικανοί εγκρίνουν ό,τι εξυπηρετεί τους δικούς τους σχεδιασμούς», πρόσθεσε.

Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντίδραση που εκφράζει σχετικά με το Σαχέλ, λέγοντας ότι ήδη, με ευθύνη και της δικής του κυβέρνησης, «υπάρχουν ελληνικές φρεγάτες που συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v