Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλεύρης: Ψάχνουμε λύση για τους συμβασιούχους στην Υγεία

«Δεν έχω λάβει επιστολή παραίτησης του κ. Αρκουμανέα», δήλωσε στη Βουλή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη, πάντως, τόνισε πως εάν ισχύει η παραίτηση, «σημαίνει ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος».

Πλεύρης: Ψάχνουμε λύση για τους συμβασιούχους στην Υγεία

«Θα ψάξουμε να βρούμε λύση για τους συμβασιούχους στον χώρο της Υγείας» δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε, «είναι βούληση της κυβέρνησης να λυθεί το θέμα εντός πλαισίου Συντάγματος», δεδομένου ότι επίκειται ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών». Μίλησε πάντως για «συνολικό σχεδιασμό», όταν τεθούν επί τάπητος οι ανανεώσεις.

Σημείωσε δε, ότι «υπάρχει ήδη θέμα αναφορικά με τη μοριοδότηση, σε απόφαση Τμήματος, το οποίο παρέπεμψε την απόφαση, λόγω σπουδαιότητας, στην Ολομέλεια», ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε πως όσοι μιλούν για μονιμοποίηση, το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς (σ.σ. τους ενδιαφερόμενους) που προσβάλλουν τις προκηρύξεις που δημοσιεύονται.

Κατά τη διευκρίνιση του, με το θέμα ασχολείται η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ζητήσει από τα νοσοκομεία να υπάρξουν παρατάσεις ώστε να παρουσιαστεί ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου για τις συμβάσεις.

Για παραίτηση Αρκουμανέα

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη εάν ισχύουν τα σενάρια περί παραίτησης του προέδρου του ΕΟΔΥ, ο υπουργός περιορίσθηκε να απαντήσει: «Δεν έχω λάβει επιστολή παραίτησης από τον κ. Αρκουμανέα».

Η κα Αυγέρη πάντως τόνισε πως εάν ισχύει η παραίτηση, «σημαίνει ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v