Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ταξίδι στη Μασσαλία με το μυαλό στον νέο υπ. Πολιτικής Προστασίας

«Όχι νέο λάθος αλά... Αποστολάκη», το ζητούμενο του Μεγάρου Μαξίμου. Τα επόμενα 24ωρα οι σχετικές ανακοινώσεις. Ανοιχτή και η θέση υφυπουργού.

Μητσοτάκης: Ταξίδι στη Μασσαλία με το μυαλό στον νέο υπ. Πολιτικής Προστασίας

Με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που υπολογιζόταν αρχικά, προχωρά η διαδικασία για την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Μετά την αστοχία με τον πρώην υπουργό Ευ. Αποστολάκη, στην κυβέρνηση δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να υποστούν ένα νέο πλήγμα και, δεδομένης της έμφασης που δίνουν στο συγκεκριμένο υπουργείο, αναζητούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για την κορυφή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την Αθήνα για διάφορες υποχρεώσεις του, φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και αναμένεται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του μετά τη βραδινή επιστροφή του από τη Μασσαλία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Σύμφωνα δε με όσα δήλωσε σήμερα ο Γ. Οικονόμου οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

Μέχρι τώρα έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα ονόματα, προερχόμενα κυρίως από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο δεν έτυχαν, ως φαίνεται, της συμφωνίας του πρωθυπουργού. Αυτός γνωρίζει καλά πως νέο λάθος δεν επιτρέπεται, γεγονός που εξηγεί την ολιγοήμερη καθυστέρηση στη διαδικασία. Αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα και θα ανακοινωθεί, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, «την κατάλληλη στιγμή». Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης και θέσης υφυπουργού, ο οποίος θα συνδράμει στην προσπάθεια του πολιτικού του προϊσταμένου, σε απόλυτο συντονισμό με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή παρουσία του στη Γαλλία, ενδεχομένως να έχει και τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει συγκαλέσει τη Διάσκεψη. Οι δύο άνδρες ίσως συναντηθούν και σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους. Αφορμή θα είναι η συνεδρίαση των εννέα χωρών της Μεσογείου, για να υπάρξει η χάραξη κοινού βηματισμού του ευρωπαϊκού Νότου, σε μια ιδιαίτερη γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία, με φόντο και την παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

Επικουρική ασφάλιση

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στην κυβερνώσα παράταξη από την υπερψήφιση στη Βουλή του νέου Ασφαλιστικού. Με την επικουρική ασφάλιση των νέων εργαζομένων μέχρι 35 ετών, τονίζουν κομματικές πηγές, εξασφαλίζονται υψηλότερες συντάξιμες αποδοχές για τις επόμενες γενιές, καθώς και πόροι για την εθνική οικονομία. «Σταδιακά συμπληρώνεται το παζλ των νομοθετικών πρωτοβουλιών που χαρτογραφούν την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, με τους νέους σε ρόλο πρωταγωνιστή», τόνισε σε κομματική εκδήλωση ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε και τον κοινοβουλευτικό ανασχηματισμό του κόμματός του. Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας δύο πρόσωπα που μέχρι την Τρίτη στελέχωναν την κυβέρνησή του. Τον Χάρη Θεοχάρη και τη Φωτεινή Αραμπατζή, που θα καταλάβουν τις θέσεις του Θάνου Πλεύρη -νέου υπουργού Υγείας πλέον- και της Μαριλένας Σούκουλη που έχασε τη βουλευτική της έδρα, μετά την τελευταία καταμέτρηση. Οι άλλοι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ παραμένουν ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Μπουκώρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v