Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλειώνης σε Τσίπρα: Ευτυχώς οι άνεμοι στην Αττική δεν ξεπερνούν τα 4 μποφόρ

Ενημέρωση του Προέδρου του Αστεροσκοπείου: δεν ζητήθηκε η ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0.

Πλειώνης σε Τσίπρα: Ευτυχώς οι άνεμοι στην Αττική δεν ξεπερνούν τα 4 μποφόρ

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των πυρκαγιών, η έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων (κυρίως πτητικών μέσων) και οι μετεωρολογικές προβλέψεις, εντείνουν την ανησυχία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλη Πλειώνη και του ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του εν εξελίξει καιρικού φαινομένου, καθώς και τις προβλέψεις για τους ανέμους.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Πλειώνης σημείωσε πως, όσον αφορά στην Αττική, οι προβλέψεις των προηγούμενων ημερών για ισχυρούς ανέμους στα μέτωπα της πυρκαγιάς ευτυχώς δεν επιβεβαιώνονται, καθώς σήμερα οι άνεμοι στην περιοχή δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ για αύριο προβλέπονται βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Επισήμανε επίσης, ότι παρά τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και δέκα μέρες, η Πολιτεία και η Πυροσβεστική δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0, το οποίο για φέτος έχει ενεργοποιηθεί μόλις 3 φορές, αν και μπορεί να προβλέπει σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πυρκαγιάς και να συνδράμει στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v