Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη για Τουρκία: Η οικοδόμηση από την κυβέρνηση συμμαχιών αποδίδει και προφανώς ενοχλεί

Φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μύκονο. Ο κ. Τσίπρας να μη δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό. Ξεπερνάμε σήμερα τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Πελώνη για Τουρκία: Η οικοδόμηση από την κυβέρνηση συμμαχιών αποδίδει και προφανώς ενοχλεί

«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση συμμαχιών, η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί». Με αυτή τη φράση σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την έμμεση επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο καταλόγισε ευθύνη για τη «συσπείρωση των εχθρών της Τουρκίας στις ΗΠΑ».

Όσον αφορά τη διαφαινόμενη επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στα νησιά, η κυρία Πελώνη ανέφερε: «Αξιολογούμε πάντα και παρακολουθούμε τα στοιχεία, αναλόγως υπάρχουν σημειακές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Τα μέτρα στη Μύκονο ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης. Είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων και πάνω απ’ όλα να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Για τις διαδηλώσεις των αρνητών του εμβολιασμού, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο και αυτούς που φοβούνται να εμβολιαστούν. Αναγνωρίζουμε ταυτόχρονα ότι υπάρχει μια μερίδα πολιτών που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό».

Ερωτηθείσα για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο, ανέφερε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σπεύδει κάθε φορά σε κάποιο μέρος για να ανακοινώσει κάποια καταστροφή που δεν επέρχεται. Πρόκειται περί αυτού πάλι. Ξεκαθαρίζω -γατί αυτό πιθανότατα θα επικαλεστεί- ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Nα είναι πιο προσεκτικός και να μη δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό, ειδικά όσον αφορά κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς».

Η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα  πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης». 

Οι εμβολιασμοί, όπως είπε, αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr, και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v