Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Μπροστά η οικονομία στο αφήγημα της επόμενης μέρας

Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και έργα υποδομών στην κορυφή της ατζέντας. Στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός για την εκκίνηση του έργου παροχής φυσικού αερίου. «Η ανάπτυξη η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια θα είναι  ισχυρή», το μήνυμά του.

Κυβέρνηση: Μπροστά η οικονομία στο αφήγημα της επόμενης μέρας

Με συνέχιση των περιοδειών στην περιφέρεια και έχοντας στην κορυφή της ατζέντας την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να εκπέμψει το μήνυμα της επόμενης της πανδημίας μέρας και της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Με φόντο και τις τελευταίες ανακοινώσεις, με την υλοποίηση των οποίων -όπως λένε στην κυβέρνηση- θα κτιστεί το προβλεπόμενο τείχος ανοσίας και θα ανακτηθούν οι ελευθερίες των πολιτών, ο πρωθυπουργός θα προτάξει στη ρητορική του τις υποδομές, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό, μολονότι «κοινό μυστικό» αποτελεί το γεγονός ότι, μετά τον 1,5 χρόνο υγειονομικής κρίσης, το επόμενο διάστημα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο (και καθόλου εύκολο) και για την οικονομία.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Δράμα για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης και στην Ξάνθη, όπου θα γίνει εκδήλωση για την εκκίνηση εργασιών για το έργο παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων του πρωθυπουργού με τα εγκαίνια του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη, την εκδήλωση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα στην Κρήτη, την ηλεκτροκίνηση στην Αστυπάλαια και τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα.

«Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προόδου, που θα είναι ταυτόχρονα και ένα αναπτυξιακό άλμα. Η ανάπτυξη η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια θα είναι  ισχυρή», τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και εκτίμησε πως «πολύ σύντομα, εντός του 2022, θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αναπτυχθούμε πέρα και πάνω από τα μεγέθη στα οποία βρεθήκαμε, όταν μας χτύπησε η πανδημία».

«Περισσότερο γκάζι»

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να μιμηθεί τις «επιχειρήσεις που έσπευσαν να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επιβραβεύσει τους νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το ποσό των 150 ευρώ, δίνοντας αντίστοιχες παροχές σε είδος, που συνδέονται με τη δική τους δραστηριότητα».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν ανασταλεί και πλέον, μετά την πανδημία, «θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι και όχι περισσότερο φρένο, έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις, ως δουλειά υποδομής για το νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο οραματιζόμαστε, να γίνουν πράξη μία ώρα αρχύτερα».

Μεταρρυθμιστικό… άρωμα έχει και η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, αφού, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον αναπτυξιακό νόμο «Ελλάδα 2.0», το νέο Κυβερνητικό Πάρκο στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση θέλουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια, μετά τα τελευταία περιστατικά βίας και τις χαμηλές επιδόσεις που αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις. Έτσι, με μια σειρά αστυνομικών επιτυχιών, επιδιώκεται η ρελάνς, με πρώτη την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και τελευταία την εύρεση των έργων των Πικάσο και Μοντριάν από την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, πριν από εννέα χρόνια.

Η δημόσια ασφάλεια άλλωστε ανέκαθεν αποτελούσε βασικό πυλώνα στη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας και οι τριγμοί των τελευταίων μηνών μόνο ευχάριστα δεν είχαν εισπραχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v