Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πέφτουν τυχαία «κάτω από τη βάση» σχεδόν όλοι οι υπουργοί

Το αρνητικό ισοζύγιο για Χατζηδάκη, Χρυσοχοΐδη, Γεωργιάδη και η αύξηση της «ανασφάλειας» των πολιτών. Εξώδικα στη ΝΔ και σε δημοσιογράφους από τον πρώην υπουργό Ν.Παρασκευόπουλο και μηνύσεις εάν δεν υπάρξουν ανασκευές.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πέφτουν τυχαία «κάτω από τη βάση» σχεδόν όλοι οι υπουργοί

Όταν οι μισοί πολίτες (48%) δηλώνουν ότι νοιώθουν λιγότερο ασφαλείς στην καθημερινότητά τους απ΄όσο πριν από τρία χρόνια, το πρόβλημα δεν το έχει μόνο ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης αλλά συνολικά η κυβέρνηση, αφού η “δημόσια ασφάλεια” ήταν ένα από τα κεντρικά προεκλογικά “χαρτιά” της ΝΔ.

Το σχόλιο ανήκει σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία διαβάζουν προσεκτικά τα ποιοτικά ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Alco που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ (από το τηλεοπτικό σταθμό Open).

Και δεν είναι μόνο αυτό το ενδιαφέρον πεδίο: κατά την ίδια έρευνα, το 55% απαντά αρνητικά για τον εργασιακό “νόμο Χατζηδάκη” (με μόλις το 28% να δίνει θετική γνώμη), ενώ και στο ερώτημα για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το 54% έχει αρνητική γνώμη.

Το στοιχείο που τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής στην Κουμουνδούρου αφορά το ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών για τους υπουργούς της κυβέρνησης: μόλις για τρεις (Νίκο Δένδια, Βασίλη Κικίλια, Κυριάκο Πιερρακάκη) υπερέχουν οι θετικές γνώμες, ενώ για τους υπόλοιπους η ζυγαριά γέρνει υπέρ της αρνητικής βαθμολογίας.

Τα πρωτεία, εν προκειμένω, τα παίρνουν ο Κωστής Χατζηδάκης (48% αρνητικές γνώμες έναντι 29% θετικών), ο Μάκης Βορίδης (27-45, αντίστοιχα) και ο Άδωνις Γεωργιάδης (26-56), ενώ για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η αναλογία πλέον είναι 35% θετικές γνώμες έναντι 45% αρνητικών.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζει, πλέον, ο κ.Χατζηδάκης, καθώς την αποδίδουν τόσο στην ουσία του εργασιακού νομοσχεδίου όσο και στα επιχειρήματα που επέλεξε για να δικαιολογήσει την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (σ.σ. όπως για “το μάζεμα των ελιών”).

Δεδομένων των απανωτών σοκ που προκαλεί στην κοινωνία η έξαρση της εγκληματικότητας και η συμπεριφορά της αστυνομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να αναδείξει το θέμα εντός κι εκτός Βουλής.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Χρυσοχοΐδης θα κληθεί από τον αρμόδιο τομεάρχη Χρήστο Σπίρτζη να δώσει απαντήσεις για τη χθεσινή αποκάλυψη της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ότι ο Γεωργιανός που είχε προσαχθεί αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά “ξυλοκοπήθηκε” επί τέσσερις ημέρες από αστυνομικούς προκειμένου να ομολογήσει ότι ήταν ο δολοφόνος.

Το επιπλέον ερώτημα που τίθεται για την εν λόγω “ανάκριση” είναι τι θα είχε συμβεί εάν ο προσαχθείς αναγκαζόταν να παραδεχτεί ότι είχε κάνει το έγκλημα. “Πιθανότατα θα έμενε ελεύθερος ο πραγματικός δολοφόνος, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας”, είναι μία από τις απαντήσεις.

Εξώδικα και μηνύσεις

Πέραν τούτου, η Κουμουνδούρου υλοποίησε την απόφαση της … “να μη γυρίζουμε το μάγουλο όταν μας χαστουκίζουν”. Ο λόγος για τα εξώδικα που έστειλε ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος στον διευθυντή Επικοινωνίας της ΝΔ Νίκο Ρωμανό και σε δημοσιογράφους, οι οποίοι έγραψαν ή μετέδωσαν ότι “ο βιαστής των Πετραλώνων” είχε φυλακιστεί στο παρελθόν αλλά αποφυλακίστηκε με τον “νόμο Παρασκευόπουλου”.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δια του εκπροσώπου του Νάσου Ηλιόπουλου, αντέδρασε, υπενθυμίζοντας ότι ο εν λόγω νόμος καταργήθηκε τον Αύγουστο του 2017, ενώ ο βιαστής αποφυλακίστηκε το 2020.

Τα εξώδικα έχουν σταλεί από χθες στους αποδέκτες τους και, κατά τις πληροφορίες, εάν δεν υπάρξουν σήμερα επανορθώσεις, τότε θα ακολουθήσουν αγωγές και μηνύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v