Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε ο Συμεών Κεδίκογλου

Ο 48χρονος γιατρός, συγγενής του συνονόματου βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου, ανακοίνωσε ο ίδιος τη συστράτευσή του στο κόμμα «που εκφράζει σήμερα τη δημοκρατική παράταξη», μετά από συνάντηση με τον Α. Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε ο Συμεών Κεδίκογλου

«Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με φυσικό επικεφαλής και εκφραστή τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα». Με αυτή την παραδοχή, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ανακοίνωσε την ένταξή του στο κόμμα.

Ο 48χρονος γιατρός, που είχε εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια το 2009 (σ.σ. είναι συγγενής του συνονόματου βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου), απηύθυνε κάλεσμα «σε όσους αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες, από την αριστερά έως το κέντρο», να παραμερίσουν επιμέρους διαφορές και να συμπαραταχθούν, ώστε στις επόμενες εκλογές «να αποτυπωθεί αυτό που στον τόπο μας αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία».

Λίγο νωρίτερα συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, εξέφρασε την επιθυμία να συστρατευθεί «στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Δήλωσε δε, στον κ. Τσίπρα ότι ενώνει τις δυνάμεις του «για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της προοδευτικής παράταξης, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Όπως δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου στο Διαδίκτυο:

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίον των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών.

Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη.

Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν, ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία.

Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό.

Σ' αυτή την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v