Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση «μεσαία τάξη» από τον Μητσοτάκη

«Ο Πρωθυπουργός, προχωρά σε μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους. Και η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί», σημειώνει συνεργάτης του.

Επιχείρηση «μεσαία τάξη» από τον Μητσοτάκη

Να διατηρήσει την επιρροή και την κυριαρχία στην μεσαία τάξη -όπως αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές- θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι ένας από τους κομβικούς παράγοντες για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, τα 5 μέτρα ελάφρυνσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζει τη δέσμευση αυτού, όπως τη διατύπωσε σε συνέντευξη στο Reuters τον Απρίλιο του 2019, ότι «θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που αχρείαστα πήρε το κράτος επί διακυβέρνησης Τσίπρα», ενώ το ίδιο είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδυθούν τα έσοδα και να αναπτυχθεί η οικονομία. «Αυτό ακριβώς κάνει τώρα ο Πρωθυπουργός, προχωρά σε μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους. Και η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί», σημειώνει η ίδια πηγή.

Οι πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, «θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, θα αυξήσουν σημαντικά τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων και θα αποτελέσουν θεμέλιο για την δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v