Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Να ανασταλεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Για κυβερνητικές «αθλιότητες» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε υψηλούς τόνους κριτική στον πρωθυπουργό.

Τσίπρας: Να ανασταλεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Πυρά στην κυβέρνηση πως «έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο και πως οδηγείται σε αποφάσεις απαράδεκτες και μεθοδεύσεις αντιδημοκρατικές» άσκησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε να αναστείλει η κυβέρνηση τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας για να περάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο είναι αντίθετη η μεγάλη πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα», σημείωσε και ανέφερε, «δεν μπορεί να βιάζετε την αλήθεια και τη Δημοκρατία». Προσέθεσε προς την κυβερνητική πτέρυγα «να αναλάβετε την ευθύνη και για τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας αλλά και για το ότι αν δεν ανασταλεί η συζήτηση, θα υπάρχουν ευλόγως αντιδράσεις, ευλογώς διαμαρτυρίες που πιθανώς και να επιδεινώσουν, όπως πολλοί λένε, την επιδημιολογική κατάσταση. Εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη».

Μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τέσσερις «αθλιότητες» που -όπως δήλωσε- είναι οι ακόλουθες:

Η προσπάθεια που έγινε το περασμένο Σάββατο, προκειμένου οι εικόνες από την Ικαρία -που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου- να μην προβληθούν στις τηλεοπτικές εικόνες. «Μάταιος κόπος. Δεν είμαστε στην εποχή που αν κάτι δεν προβάλλεται από την τηλεόραση δεν υπάρχει», ανέφερε.

H ανάρτηση οδηγιών από τον «αόρατο αρχισυντάκτη» στην αίθουσα σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης να μην παίζουν εικόνες από τη βεράντα της Ικαρίας και εικόνες του κυρίου Λιγνάδη με άλλους. Συνέχισε λέγοντας «ποιοι είναι αυτοί που δεν πρέπει να φαίνονται δίπλα στον κύριο Λιγνάδη;» και προσέθεσε «η δημόσια τηλεόραση έχει καταντήσει κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ».

Η προσπάθεια από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να εξισώσει «την αθλιότητα της Ικαρίας και το γλέντι του ανέμελου πρωθυπουργού» με την επίσκεψη στην Πάτρα και τη συνάντηση με εκπροσώπους φορέων (που όπως είπε, έγινε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας).

Η απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου να αλλάξει εσκεμμένα λέξεις από τη συνέντευξη στον Alpha για «να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες». Για το θέμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «με ρώτησε ο δημοσιογράφος για το αν υπάρχει ρίσκο (σημείωση: αναφορικά με τις συγκεντρώσεις) και είπα πως υπάρχει και γι' αυτό ζητώ από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νομοθέτηση ενός νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις. Άλλο δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω».

Για να προσθέσει ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβερνητική πτέρυγα, «κάνετε επικοινωνιακή πολιτική για τα πανηγύρια... όχι τα ικαριώτικα, αυτά έχουν ρυθμό». Και μίλησε για fake news και διαστρέβλωση θέσεων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Παράλληλα σημείωσε πως εδώ και μήνες έχει ζητήσει να γίνει Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για ζητήματα της Δημοκρατίας αλλά ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί και επίσης προσέθεσε πως δεν έρχεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί για την Ικαρία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v