Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Κόντρες Μ. Βορίδη και Κ. Ζαχαριάδη στην επιτροπή της Βουλής.

Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Ψηφίζεται από την Ολομέλεια την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στο ΑΣΕΠ. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει έναν ενιαίο γραπτό διαγωνισμό μια φορά το έτος για να καλυφθούν συνολικά οι κενές θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης - μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής - αναφέρθηκε σε μια σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων, που μεταξύ άλλων σχετίζονται με το διδακτορικό και τις ξένες γλώσσες. Όπως είπε «θα μοριοδοτήσουμε ξένες γλώσσες και θα μοριοδοτήσουμε και την εμπειρία. Δεν θα μοριοδοτήσουμε την συναφή εμπειρία, θα μου επιτρέψετε την εμπειρία, γιατί; Γιατί πάλι ανοίγει μία τρομερή συζήτηση για τη συνάφεια, αλλά και γεννάει ζητήματα ισότητας εδώ το θέμα της συναφούς εμπειρίας».

Παράλληλα ανέφερε πως «θα δεχθούμε και θα αλλάξουμε τις συνεντεύξεις σε μία σειρά από σημεία. Σε άρθρα στα οποία επαναφέρεται η λέξη «συνέντευξη», αντικαθίσταται από τη λέξη «δομημένη συνέντευξη». Στο θέμα του διδακτορικού σημείωσε πως η φράση που προκρίνεται είναι «σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην Προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε πως «είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της αγωνίας των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων νέων ανθρώπων, δημιουργώντας ένα κλίμα προσδοκίας περί χιλιάδων προσλήψεων στο δημόσιο». Συνέχισε σημειώνοντας πως «πρόκειται για την ίδια παράταξη που μέχρι πρότινος απέλυε δημοσίους υπαλλήλους και δήλωνε, ότι θα επαναφέρει τον κανόνα του 1 προς 5 στον λόγο προσλήψεων αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v